Ερχεται νέο Honda Civic Type R;

Ερχεται νέο Honda Civic Type R;

Ερχεται νέο Honda Civic Type R;

Φουντώνουν οι φήμες, ότι σε έναν χρόνο θα κυκλοφορήσει το Civic Type R της επόμενης γενιάς με περίπου 345 ίππους ισχύ και μετάδοση κίνησης στους μπροστινούς τροχούς.

Μπορεί να παρουσίασε η Honda το τελευταίο Civic Type R μόλις πριν ένα χρόνο, ωστόσο οι Ιάπωνες σκοπεύουν να λανσάρουν σύντομα τον διάδοχό του, επειδή το μοντέλο ένατης γενιάς καθυστέρησε πολύ μέχρι να κυκλοφορήσει. Μάλιστα θεωρείται πολύ πιθανόν να δούμε ένα πρωτότυπο του Honda Civic Type R δέκατης γενιάς στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισίου από την 1η έως τις 16 Οκτωβρίου.

Το λανσάρισμα του επόμενου σούπερ κόμπακτ μοντέλου της Honda αναμένεται να γίνει το φθινόπωρο του 2017 και το αυτοκίνητο φιλοδοξεί να συνεχίσει την επιτυχία των προηγουμένων. Το αυτοκίνητο παραγωγής δεν θα διαθέτει πάντως τόσο εξεζητημένα αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως το όχημα της φωτογραφίας μας, ωστόσο η Honda θα προσφέρει ως εξτρά τέτοια κιτ για τους σκληροπυρηνικούς φίλους της.

Το νέο μοντέλο θα υιοθετήσει τον τετρακύλινδρο, δίλιτρο τούρμπο του σημερινού Type R, όμως αντί για 310 ίππους υπολογίζεται ότι θα αποδίδει γύρω στους 345. Χάρη σε αυτή την αναβάθμιση θα επιταχύνει το επόμενο ιαπωνικό πυραυλάκι από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε περίπου πέντε αντί έξι δευτερόλεπτα. Επίσης θα υπάρξει μία μικρή βελτίωση της μέγιστης ροπής στρέψης από τα 400 Nm στα 450 Νm και θα διατηρηθεί η συνταγή της εμπροσθοκίνησης. Να σημειώσουμε, ότι και το νέο μοντέλο θα εφοδιαστεί με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό και με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Μάλλον νέο ρεκόρ γύρου για εμπροσθοκίνητα μοντέλα παραγωγής στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ μας μυρίζεται!

Best of internet