Η Ferrari τιμά τη μνήμη του ιδρυτή της (video)

Η Ferrari τιμά τη μνήμη του ιδρυτή της (video)

Η Ferrari τιμά τη μνήμη του ιδρυτή της (video)

Σαν σήμερα πριν 28 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Εντσο Φεράρι. Ωστόσο παραμένει ζωντανός στη μνήμη των φίλων της Ferrari, αλλά και όχι μόνον.

Στις 14 Αυγούστου 1988 άφησε την τελευταία του πνοή ο ιδρυτής της Ferrari, Εντσο Φεράρι. Ωστόσο ο θρυλικός Ιταλός παραμένει έως σήμερα στη μνήμη μας και στις καρδιές μας.

Αυτό το βιώνει συνέχεια και ο γιος του Πιέρο Φεράρι, που δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι εξαιρετικά συγκινητικό μετά από τόσα πολλά χρόνια, το ότι λαμβάνω αυτή την ημέρα τόσα πολλά μηνύματα από όλον τον πλανήτη. Είναι ωραίο να γνωρίζω, ότι εξακολουθούν να αγαπούν και να εκτιμούν τον πατέρα μου τόσο πολλοί άνθρωποι».

Για την επέτειο του θανάτου του Εντσο Φεράρι έκανε τις εξής δηλώσεις και ο πρόεδρος της εταιρείας με σήμα το όρθιο αλογάκι, Σέρτζιο Μαρκιόνε: «Ο Εντσο Φεράρι άλλαξε για πάντα τον κόσμο του αυτοκινήτου. Και για όλους τους συνεργάτες της Ferrari συνιστά μέχρι σήμερα ένα σημαντικό σημείο αναφοράς. Οι αρχές του είναι ακόμη σήμερα ζωντανές και μας δίνουν κάθε ημέρα κίνητρο, να ψάξουμε και να αντεπεξέλθουμε σε νέες προκλήσεις, να είμαστε καινοτόμοι και να κολυμπάμε αντίθετα στο ρεύμα. Η κληρονομιά του Εντσο Φεράρι δεν είναι μόνον νοσταλγία, αλλά μία απαίτηση προς τους εαυτούς μας, να επιδιώκουμε συνέχεια το καλύτερο».

Ο Εντσο Φεράρι είχε γεννηθεί το 1898 στη Μόντενα της Ιταλίας και ίδρυσε το 1947 τη μάρκα Ferrari, που κατασκευάζει αποκλειστικά σπορ αυτοκίνητα και συμμετέχει ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της Formula 1.

Enzo Ferrari - My life, my dream

Best of internet