Eρχεται το νέο VW Passat Cοupe

Πέτρος Πιτσίνης
Eρχεται το νέο VW Passat Cοupe
Κατασκοπευτικές φωτογραφίες από το νέο τετραθέσιο Coupe, που δοκιμάζεται αυτή την εποχή στις ΗΠΑ και θα διαφοροποιείται αρκετά στον σχεδιασμό του από το Passat Sedan.

Η VW μας προϊδέασε ήδη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2015, όπου είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο ενός Coupe με βάση το Passat τελευταίας γενιάς. Η μελέτη Sport Coupe θεωρήθηκε –δικαιολογημένα- ως προπομπός του μοντέλου παραγωγής, που θα διαδεχθεί το VW CC. Τώρα οι φήμες επιβεβαιώνονται από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες με τις δοκιμές του καμουφλαρισμένου πρωτότυπου σε ερημικές τοποθεσίες των ΗΠΑ.

Το νέο μοντέλο δεν θα φέρει την ονομασία CC, αλλά θα λανσαριστεί πιθανότατα ως Passat Coupe και αναμένεται στην αγορά μέσα στο 2017. Η παραγωγή του Passat CC είχε ξεκινήσει το 2008 και σταμάτησε το 2012, ενώ για τον διάδοχό του θα πρέπει να τονίσουμε, ότι θα χρησιμοποιεί το πάτωμα MQB, όπως και τα Passat Sedan και Station Wagon. Ωστόσο το Coupe δεν θα έχει πολλά κοινά σχεδιαστικά στοιχεία με τα δύο αδελφάκια του, από τα οποία θα διαφοροποιείται αισθητά.

Βλέπουμε για παράδειγμα στις φωτογραφίες –παρά το καμουφλάζ- ότι έχει χαμηλότερο και δυναμικότερο σχήμα, που θα βοηθήσει μεταξύ άλλων στη μείωση της κατανάλωσης και των αεροδυναμικών θορύβων. Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέο Volkswagen Passat Coupe εκτιμάται ότι θα γίνει πιθανότατα στην επόμενη Έκθεση του Ντιτρόιτ, στις αρχές του 2017, οπότε θα δοθούν και περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!