Το νέο Citroen C3 σε Cabrio;

Το νέο Citroen C3 σε Cabrio;

Τα μικρά Cabrio κυρίως για νέους σπανίζουν, όμως το κουκλίστικο Citroen C3 νέας γενιάς προσφέρεται ιδανικά για κάτι τέτοιο.

Το νέο Citroen C3 σε Cabrio;

Οι εταιρείες αυτοκινήτων δεν δίνουν μεγάλη σημασία στα μικρομεσαία Cabrio, καθώς η παραγωγή τους είναι περιορισμένη και τα κέρδη προέρχονται κυρίως από ανοιχτά μοντέλα της μεγάλης κατηγορίας. Ετσι είναι περιορισμένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι εναλλακτικές προτάσεις για κόμπακτ καμπριολέ σε σχετικά προσγειωμένες τιμές.

Μία πρόσθετη λύση θα μπορούσε να είναι ένα ανοιχτό μοντελάκι με βάση το νέο Citroen C3, το οποίο αναμένεται στη χώρα μας στις αρχές Νοεμβρίου. Ο γνωστός σχεδιαστής Τεόφιλους Τσιν ανέβασε στην ιστοσελίδα του μία τέτοια πρόταση, όπως τη φαντάζεται ο ίδιος και η οποία μας άρεσε πολύ, καθώς το C3 της επόμενης γενιάς αποτελεί ένα σχεδιαστικά ιδιαίτερο αυτοκίνητο με πολλές συγγένειες με το μεγαλύτερο C4 Cactus.

Όπως βλέπουμε, ο Τσιν επέλεξ για το τετραθέσιο καμπριολέ κανονική κουκούλα με συμβατικό μηχανισμό και όχι μία περίπλοκη κατασκευή με αφαιρούμενα κολονάκια στα πρότυπα του Citroen C3 Pluriel, που είχε αποδειχθεί αποτυχημένη. Για τη Citroen θα είχε ένα τέτοιο μοντέλο μεγάλη σημασία, όχι τόσο πολύ για άμεσα κέρδη, αλλά κυρίως για την ενίσχυση του νέου προφίλ της στις κόμπακτ κατηγορίες, όπου ποντάρει πλέον στο ρηξικέλευθο ντιζάιν σε συνδυασμό με πρακτικότητα και οικονομικούς κινητήρες υψηλής απόδοσης. Κάπου εδώ νομίζουμε ότι θα κολλούσε ιδανικά και ένα C3 Cabrio!

Best of internet