Ρικιάρντο: «Μπορώ να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής»

Ρικιάρντο: «Μπορώ να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής»

O Aυστραλός λυπάται για τις χαμένες ευκαιρίες, δεν φοβάται τον ανταγωνισμό με τον Φερστάπεν και θεωρεί καλό που όλοι μιλούν για τον Μαξ και δεν ασχολούνται με τον ίδιο.

Ρικιάρντο: «Μπορώ να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής»

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο βάζει ως στόχο για την ομάδα του, να νικήσει τη Ferrari και να έρθει δεύτερη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών πίσω από τη Mercedes. Ο Αυστραλός θεωρεί ότι πρόκειται για κάτι εφικτό και τονίζει, ότι «ίσως να μην κερδίσω κάποιον αγώνα αυτή τη σεζόν. Θα τα δώσω όλα, όμως αυτό δεν αποτελεί εγγύηση. Αν είμαι ο δυνατότερος οδηγός πίσω από τους πιλότους της Mercedes, θα πρόκειται για θρίαμβο».

Ωστόσο οι φιλοδοξίες του δεν περιορίζονται σε αυτό. «Πιστεύω, ότι μπορώ να γίνω κάποια ημέρα Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Αυτός είναι ο στόχος μου. Στο Μονακό είχα πει, ότι είμαι 27 ετών και δεν έχω πετύχει ακόμη τίποτα. Πιστεύω, ότι μπορώ να αποδώσω καλύτερα».

Για τον πιλότο της Red Bull είναι απογοητευτικό, ότι έχασε τόσες ευκαιρίες για να νικήσει εφέτος, όπως π.χ. στο Μόντε Κάρλο και στη Βαρκελώνη, γιατί δεν δίνονται κάθε ημέρα. «Το Μονακό ήταν απογοητευτικό. Και στη Βαρκελώνη είχα πιθανότητες, επειδή είχαν τεθεί εκτός αγώνα οι οδηγοί της Mercedes. Από την αρχή της σεζόν κάνω καλούς αγώνες, όλοι όμως μιλούν για τον Μαξ», τόνισε ο Ρικιάρντο αν και υπογράμμισε ότι βλέπει θετικά τον ανταγωνισμό με τον Ολλανδό.

Όπως ανέφερε ο Αυστραλός χαρακτηριστικά, «ο Μαξ έχει μεγάλη υποστήριξη. Αν τον νικήσω, θα είναι καλό για τη μελλοντική μου εξέλιξη. Επίσης είμαι χαρούμενος, που δεν βρίσκομαι τόσο πολύ στα φώτα της δημοσιότητας, γιατί τότε υπάρχει πολύ στρες. Μερικές φορές είναι καλύτερα να πετάς κάτω από τα ραντάρ. Εννοείται ωστόσο, ότι προσπαθώ να πάρω το μερίδιο δόξας, που μου αναλογεί».

Best of internet