Μάρκεζ: «Ένα βήμα μπροστά οι Ducati»

Μάρκεζ: «Ένα βήμα μπροστά οι Ducati»

Μάρκεζ: «Ένα βήμα μπροστά οι Ducati»

Ο αναβάτης της Honda θεωρεί εφικτό να ανταγωνιστεί στην Αυστρία τις Honda, ωστόσο πιστεύει ότι οι δύο εργοστασιακές Ducati βρίσκονται πολύ μπροστά.

Oι δύο εργοστασιακές Ducati πέτυχαν με διαφορά τους καλύτερους χρόνους την Παρασκευή στο Αυστριακό Γκραν Πρι, ενώ ο Μαρκ Μάρκεζ ήταν μόλις δέκατος στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών. Πάντως ο πρωτοπόρος του εφετινού πρωταθλήματος ευελπιστεί, ότι θα είναι σε θέση στον αγώνα να απειλήσει τις Yamaha του Ρόσι και του Λορένθο.

«Οι δύο αναβάτες της Ducati βρίσκονται ένα βήμα μπροστά, είναι μακριά και δεν γνωρίζω, αν είμαστε σε θέση να παλέψουμε μαζί τους», δήλωσε ο Μάρκεζ που προηγείται στη γενική βαθμολογία με 48 βαθμούς εμπρός από τον Λορένθο και 59 από τον Ρόσι. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP συμπλήρωσε όμως ότι «δεν είμαστε μακριά από τους δύο οδηγούς της Yamaha, τους βασικούς αντιπάλους μου για τον τίτλο».

Σύμφωνα με τον Μάρκεζ, το πιο πιθανό σενάριο γιαυτόν θα ήταν η μάχη για την τρίτη θέση, αν και παραμένει ανοιχτό το ερώτημα, πώς θα διαχειριστούν στη Ducati τα ελαστικά. Ο Ισπανός αναφέρθηκε και στο μεγαλύτερο πλεονέκτημα των εργοστασιακών Ducati λέγοντας ότι «έχουν πραγματικά καλή επιτάχυνση έως τη στροφή 1. Είναι μόνον μία στροφή, όμως εγώ χάνω εκεί τρεισήμισι δευτερόλεπτα και είναι δύσκολο να τα καλύψω μετά. Φαίνεται, ότι θα είναι τα πράγματα εύκολα για να νικήσουν οι οδηγοί της Ducati, όμως θα παλέψουμε μέχρι το τέλος και ειδικότερα με τους οδηγούς της Yamaha, τους βασικούς μου αντιπάλους».

Best of internet