Ο κλώνος συγκρούστηκε με το γνήσιο τζιπ (pics)

Ο κλώνος συγκρούστηκε με το γνήσιο τζιπ (pics)

Ο κλώνος συγκρούστηκε με το γνήσιο τζιπ (pics)

Απίθανο ατύχημα στην Κίνα, όταν ένα Range Rover Evoque χτύπησε με ένα εγχώριο τζιπ, που αποτελούσε φτυστό αντίγραφο του βρετανικού μοντέλου!

Είναι γνωστό, ότι οι Κινέζοι είναι μάστορες στην αντιγραφή κάθε είδους προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοκινήτων. Έτσι μπορεί να προκύψουν κάποια περιστατικά, που προκαλούν χαμόγελα, όπως συνέβη με ένα τροχαίο ατύχημα στην κινέζικη πόλη Τσονγκκουίνγκ.

Εκεί συγκρούστηκαν ένα βρετανικό Range Rover Evoque με ένα κινέζικο Jiangling Landwind X7. Συμβαίνουν αυτά θα πείτε, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε τη σύγκρουση μεταξύ του ορίτζιναλ μοντέλου (Range Rover) και του κλώνου του (Landwind X7), που έχει προκύψει μέσα από πιστή αντιγραφή. Οι δύο οδηγοί στέκονται στις φωτογραφίες αμήχανοι έξω από τα αυτοκίνητα, που φέρουν μεν διαφορετικά λογότυπα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις ότι πρόκειται για μοντέλα άλλης μάρκας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, είναι και τα δύο οχήματα ίδιου χρώματος, οπότε άντε να διακρίνεις το ορίτζιναλ από τη μαϊμού.

Εδώ να πούμε, ότι η αντιγραφή δεν περιορίζεται στο εξωτερικό, αλλά επεκτείνεται και στο εσωτερικό του κινέζικου μοντέλου που παραπέμπει σε Evoque. Επίσης και τα δύο μοντέλα φορούν δίλιτρους τούρμπο βενζινοκινητήρες, με τη διαφορά ότι του Range Rover αποδίδει 240 ίππους και του Jiangling 190.

Η πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο συγκεκριμένων μοντέλων είχε γίνει πάντως το 2014 στην έκθεση αυτοκινήτου Guangzhou Motor Show, οπότε απείχαν μόνον λίγες δεκάδες μέτρα μεταξύ τους. Οι επισκέπτες είχαν μπερδευτεί με ό,τι έβλεπαν, ενώ η Range Rover προχώρησε σε μήνυση κατά της Jiangling για «κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας», η οποία απορρίφθηκε ωστόσο από το αρμόδιο κινέζικο δικαστήριο (αλίμονο)! Να διευκρινίσουμε, ότι στο ατύχημα μεταξύ του κλώνου και του γνήσιου μοντέλου δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, αν και το Landwind X7 πρώτης γενιάς είχε αξιολογηθεί με μηδέν αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του ευρωπαϊκού οργανισμού οδικής ασφάλειας EuroNCAP.

Best of internet