To νέο Crossover «τσέπης» της Suzuki

Πέτρος Πιτσίνης
To νέο Crossover «τσέπης» της Suzuki
Mε υβριδική τεχνολογία και μοντέρνο ντιζάιν θα εμφανιστεί στην Εκθεση του Παρισιού το Suzuki Ignis τρίτης γενιάς, που θα ξεκινά από περίπου 12.000 ευρώ.

Αποκαλυπτήρια για το νέο Suzuki Ignis στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, που πραγματοποιείται στις αρχές Οκτωβρίου. To μοντέλο τρίτης γενιάς βασίζεται σε ένα νέο πάτωμα, που προσφέρει υψηλότερη ακαμψία και χαμηλότερο βάρος, ενώ θα εφοδιαστεί με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα, όπου θα λειτουργούν ταυτόχρονα ένας τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων με 90 ίππους ισχύ και ένας μικρός ηλεκτροκινητήρας. Σε αυτή την εκδοχή θα διαθέτει το ιαπωνικό Crossover στάνταρ αυτόματο σαζμάν συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης.

Ωστόσο θα υπάρχει εναλλακτικά και έκδοση με έναν τρικύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα ενός λίτρου, που θα αποδίδει 112 ίππους ισχύ και 170 Nm μέγιστη ροπή στρέψης. Οι Ιάπωνες υπόσχονται μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, αν και δεν αναφέρουν προς το παρόν συγκεκριμένα στοιχεία, ενώ τα πίσω καθίσματα θα είναι κυλιόμενα, διαιρούμενα και με ρυθμιζόμενες πλάτες.

Το αφαιρετικό ντιζάιν του νέου Ignis θα απέχει έτη φωτός από το αντίστοιχο του προηγούμενου μοντέλου, που ήταν σαφώς συντηρητικό. Το νέο ιαπωνικό μοντελάκι θα διαθέτει μεγάλους προβολείς, τετραγωνισμένα παράθυρα με καθαρές γραμμές και ορισμένα ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία, όπως τις τρεις σχισμές στα πίσω κολονάκια, για να δείχνει πιο μοντέρνο.

Όσο για τις τιμές, εκτιμάται ότι θα ξεκινούν στις αμιγώς βενζινοκίνητες εκδόσεις από περίπου 12.000 ευρώ και γύρω στις 2.000 ευρώ υψηλότερα στις υβριδικές. Περισσότερες λεπτομέρειες στις αρχές του 2017, οπότε αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το νέο Suzuki Ignis.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!