Παρουσιάστηκε το νέο όπλο της Honda στο MX για το 2017 (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Παρουσιάστηκε το νέο όπλο της Honda στο MX για το 2017 (vid)
Το νέο CRF 450R παρουσιάστηκε σε δύο εκδόσεις, σε R και RX, με νέο πλαίσιο, νέο κινητήρα, βελτιωμένες αναρτήσεις, ηλεκτρονικά συστήματα και μίζα!

Έπειτα από 14 χρόνια από την πρώτη του παρουσία, το 2002, η Honda αλλάζει ριζικά το CRF450R με στόχο την χρηστικότητα από κάθε επίπεδο αναβάτη - κάτι που άλλωστε την χαρακτηρίζει.
Και για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια, το νέο μοντέλο μπορεί να ξεχωρίσει ακόμη και οπτικά από τα προηγούμενα που αντικαθιστά.
Η εξέλιξη του μοντέλου έγινε σε συνεργασία με τις αγωνιστικές ομάδες στο πρωτάθλημα AMA και στο MXGP, με τον νέο κινητήρα να προσφέρει 11% περισσότερη δύναμη στις υψηλές στροφές, και το πλαίσιο να είναι πιο άκαμπτο, και ευέλικτο ταυτόχρονα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, στο CRF μπορεί να τοποθετηθεί μίζα εκκίνησης, η οποία διατίθεται ως έξτρα.

Το νέο CRF450R διαθέτει τώρα αλουμινένιο ρεζερβουάρ 6,3 λίτρων που ζυγίζει 513 γραμμάρια λιγότερο από το πλαστικό του προηγούμενου μοντέλου, συμβάλλοντας και αυτό στην συγκέντρωση του κέντρου βάρους χαμηλότερα.

η μπροστινή ανάρτηση αποτελείται από ένα τελείως νέο πλήρως ρυθμιζόμενο σύστημα της Showa USD, με διάμετρο 49 χιλιοστών, με ελατήριο. Η Honda τονίζει πως δεν είναι απλά μία βελτίωση του 48mm της KYB, που χρησιμοποιούσε από το 2014, αφού το νέο Showa είναι τελείως διαφορετικό σε κάθε διάσταση.

Ο αναβάτης έχει στην διάθεση του στο αριστερό άκρο του τιμονιού όλες τις απαραίτητες ηλεκτρονικής λειτουργίες: Το κουμπί stop του κινητήρα, το λαμπάκι του ψεκασμού EFI, το κουμπί του EMSB - Engine Mode Select Button και το ενδεικτικό LED.
Το EMSB αλλάζει την λειτουργία του κινητήρα, όταν αυτός βρίσκεται στο ρελαντί και το φωτάκι LED επιβεβαιώνει την επιλογή χάρτη.
Το νούμερο 1 Mode αφορά την standard μορφή του κινητήρα, το Mode 2 δημιουργεί ένα CRF διαχειρίσιμο σε δύσκολες συνθήκες, ενώ το Mode 3 το κάνει επιθετικό παρέχοντας απότομα την δύναμη. Τα δύο Modes, 2 και 3, μπορούν να διαφοροποιηθούν με το εργαλείο του HRC που αλλάζει το πρόγραμμα.

Δείτε το video και όλες τις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!