Ο Λορένθο αυτοτρολάρεται!

Γιώργος Βαρίνος
Ο Λορένθο αυτοτρολάρεται!
Αν και περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ως δύσκολη, εν τούτοις ο Χόρχε Λορένθο τονίζει -σοβαρολογώντας!!!- ότι ο Μάρκεζ είναι «ελάχιστα μπροστά»!

Με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όταν η πρόσφυση δεν είναι σταθερή στην πίστα, αλλά και το μειονέκτημα της φετινής Μ1 στο βρεγμένο γενικότερα, ο Λορένθο βρίσκεται 48β πίσω από τον Μάρκεζ. Μια διαφορά που φαντάζει αδύνατον να καλυφθεί.

«Είναι αλήθεια ότι η κατάσταση είναι δύσκολη επειδή ο Μάρκ είναι ελάχιστα μπροστά, αλλά όπως πάντα θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μειώσουμε τη διαφορά».

«Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος», πρόσθεσε ο Ισπανός άσος της Yamaha.

Ο Λορένθο ήταν στην έκτη θέση στο πρόσφατο τεστ που έγινε στην Αυστριακή πίστα αλλά και ένα δευτερόλεπτο πίσω από την κυρίαρχη Ducati του Ιανόνε.

«Είμαστε μακριά επειδή οι Ducati με καινούργια ελαστικά μπορούν να εκμεταλλευτούν την επιτάχυνσή τους και τη σταθερότητα στα φρένα. Αλλά ας δούμε πρώτα να νέα ελαστικά που θα φέρει η Michelin».

«Όταν η πίστα είναι καλή και δεν έχουμε θέματα με την πρόσφυση είμαι ανταγωνιστικός και νοιώθω όπως στο Le Mans ή στο Mugello», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην ασφάλεια, ο Λορένθο επανέλαβε αυτό που είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή που είχε δει την πίστα, ότι δηλαδή χρειάζονται κάποιες αλλαγές σε ορισμένες στροφές.

«Υπάρχουν 3-4 στροφές που θέλουμε περισσότερο χώρο για έξοδο. Να είναι πιο ασφαλείς. Ειδικά στη βροχή, διότι μπορεί να χάσεις το μπροστινό και αν είσαι άτυχος να έχεις κατεύθυνση προς τον τοίχο».

«Στην περιοχή που βρίσκεται η πίστα θα είναι δύσκολες οι αλλαγές, επειδή υπάρχουν βουνά, αλλά πρέπει να γίνουν διότι αναμφίβολα δεν είναι η πιο ασφαλής πίστα στο Πρωτάθλημα».

Πηγή motograndprix.gr

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!