Οκόν αντί Χαριάντο στη Manor

Νίκος Τσιώκος
Οκόν αντί Χαριάντο στη Manor
Ο Ρίο Χαριάντο, τελικά, έχασε τη θέση του στη Manor, καθώς ανακοινώθηκε ο προστατευόμενος της Mercedes, Εστεμπάν Οκόν.

Αλλαγή οδηγού έχουμε, τελικά, στη Manor. Εδώ και αρκετό καιρό ήταν γνωστό ότι υπήρχε θέμα με τον Ρίο Χαριάντο και τους χορηγούς του. Έγινε υπερπροσπάθεια από την ομάδα του Μπάνμπερι και τον Ινδονήσιο, όμως δεν ήταν ευτυχής η κατάληξη. Έτσι, οι Βρετανοί ανακοίνωσαν ότι για το υπόλοιπο της σεζόν θα συνεχίσει ο Εστεμπάν Οκόν.

Ο 19χρονος Γάλλος είναι προστατευόμενος της Mercedes, θα κάνει το ντεμπούτο του στη Formula1 και θα το συνδυάσει με τον ρόλο του στο DTM με τη Mercedes-AMG, τη στιγμή που έχει αναδειχθεί πρωταθλητή στην F3 Euro το 2014 και στο GP3 το 2015.

Ωστόσο, δε θα είναι η πρώτη του φορά σε μονοθέσιο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς φέτος είχε τέσσερις εμφανίσεις σε πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών με τη Renault στην Ισπανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ουγγαρία και τη Γερμανία, ενώ έκανε δοκιμές και με τη Mercedes στο Σίλβερστοουν τον περασμένο μήνα.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα κάνω το ντεμπούτο μου με τη Manor αργότερα αυτό το μήνα στο Σπα, που είναι ο επόμενος αγώνας κοντά στο σπίτι μου. Είμαι έτοιμος γι' αυτό το συναρπαστικό βήμα χάρη στην εμπειρία που απέκτησα ως αναπληρωματικός πιλότος της Formula1 τη φετινή σεζόν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Renault Sport F1 και τη Mercedes-Benz που δούλεψαν μαζί για να το κάνουν αυτό να συμβεί και στη Manor για την ευακριία που θα αρπάξω και με τα δύο χέρια.

Έχω επισκεφθεί ήδη το Τεχνικό Κέντρο της Manor, οπότε θα είμαστε έτοιμοι να ''χτυπήσουμε'' μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Έχουν κάνει καλή δουλειά φέτος και είμαι ενθουσιασμένος που βοηθούσα την ομάδα να χτίσει σε αυτή την πρόοδο. Ανυπομονώ να ξεκινήσω!», δήλωσε ο Οκόν. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Εστεμπάν στη Manor για το υπόλοιπο της σεζόν.

Είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της F1, έλαμψε στον ρόλο του ως αναπληρωματικός πιλότος με τη Renault, ενώ συμμετέχει και στο DTM με τη Mercedes-Benz τη φετινή χρονιά. Η ομάδα μας έχει κάνει σημαντικά άλματα το 2016 συμπεριλαμβάνοντας τον τερματισμό στους βαθμούς για πρώτη φορά στην Αυστρία τον περασμένο μήνα.

Πρέπει να διατηρήσουμε τον ρυθμό μας στην εξέλιξη για να πετύχουμε τις φιλοδοξίες μας, όχι μόνο για τη φετινή σεζόν, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, γι' αυτό η αξία μιας αντικατάστασης είναι το κλειδί. Είμαστε αισιόδοξοι ότι όταν ο Εστεμπάν κάνει το ντεμπούτο του στο Σπα, θα έχουμε ένα πολύ δυνατό δίδυμο, με το οποίο θα παλέψουμε με τους άμεσους αντιπάλους μας για το υπόλοιπο της σεζόν», είπε, από τη μεριά του, ο αγωνιστικός διευθυντής της Manor, Ντέιβ Ράιαν.

Όσο για τον Χαριάντο, ξεκαθάρισε ότι θα του γίνει πρόταση για να μείνει ως αναπληρωματικός πιλότος. «Ο Ρίο είναι πολύ πολύτιμο μέλος της ομάδας μας από τον Ιανουάριο, όταν υπογράψαμε συμβόλαιο μαζί του για τη φετινή σεζόν. Λίγο καιρό πριν, οι μάνατζέρ του έδειξαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες για να τιμήσουν τις υποχρεώσεις του συμβολαίου από το Γκραν Πρι Ουγγαρίας και μετά.

Η ομάδα του Ρίο δούλεψε ακατάπαυστα για να βρει μία λύση με τους Ινδονήσιους υποστηρικτές του και έχουμε υποστηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο αυτές τις προσπάθειες, συμπεριλαμβάνοντας και το να τρέξει στη Γερμανία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε τη στήριξή μας στις φιλοδοξίες του Ρίο στη Formula1 προσφέροντάς τον ρόλο του αναπληρωματικού πιλότου για το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν.

Ελπίζουμε ότι θα δεχτεί αυτή την πρόταση». «Είναι εξαιρετική ευκαιρία για τον Εστεμπάν να μαζέψει χιλιόμετρα και να αποκτήσει εμπειρία σε μία νέα, σταθερή και πολύ επαγγελματική ομάδα. Θα είναι ενάντια σ' έναν υψηλά αξιολογούμενο και γρήγορο ομόσταυλο, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να τον αξιολογήσουμε σ' ένα αντιπροσωπευτικό περιβάλλον.

Ελπίζω αυτή η εμπειρία να είναι μεγάλο όφελος για εκείνον και για τη Renault στο προσεχές μέλλον», ανέφερε, με τη σειρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ. Τέλος, για τον ταλαντούχο πιλότο, μίλησε και ο ισχυρός άνδρας της Mercedes, Τοτο Βολφ.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που άνοιξε αυτή η ευκαιρία για τον Εστεμπάν, που η Manor είχε ξανά την αυτοπεποίθηση να δώσει μία ευκαιρία σ' ένα υποσχόμενο νεαρό ταλέντο και που η καλή συνεργασία μεταξύ της Mercedes-Benz και της Renault το επέτρεψαν αυτό. Έχουμε δει τη φετινή χρονιά ότι, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, η Manor είναι ικανή για βαθμούς. Είναι το σωστό περιβάλλον για έναν νεαρό οδηγό να πάρει την πρώτη του εμπειρία στην F1.

Μία επαγγελματική, μικρή ομάδα που βρίσκεται σε ανοδική πορεία και όπου ο οδηγός μπορείς να κάνει την πραγματική διαφορά. Ο Εστεμπάν έκανε εξαιρετική δουλειά με την εργοστασιακή Mercedes στις δοκιμές του Σίλβερστοουν και είμαστε ενθουσιασμένοι που τον βλέπουμε να κάνει τα πρώτα του βήματα στο αγωνιστικό περιβάλλον της F1», ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!