Φρεσκάρισμα για το Mazda 6

Πέτρος Πιτσίνης
Φρεσκάρισμα για το Mazda 6
H Ιαπωνική φίρμα κάνει ένα μικρό facelift στο δημοφιλές 6 και μαζί με μικρές αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό, δημιουργείται το μοντέλο του 2017!

Με μικρές αλλαγές που τονώνουν την εμφάνισή του, η Mazda προετοιμάζει το 6 για το 2017. Νέοι προφυλακτήρες, φωτιστικά σώματα και καινούργια σχέδια για τις ζάντες είναι αυτά που τραβούν πρώτα την προσοχή του παρατηρητή.

Στο εσωτερικό, η φίρμα ακολούθησε το δρόμο που χάραξε και το ανανεωμένο Mazda 3, αφού το τιμόνι, ο πίνακας οργάνων και το Head-Up Display είναι νέα. Από την άλλη, έχει ενισχυθεί η ηχομόνωση του μοντέλου και επίσης, διατίθενται νέα σχέδια για τις ταπετσαρίες.

Ο εξοπλισμός της ασφάλειας περιλαμβάνει το i-ACTIVESENSE, μέρος του οποίου είναι το σύστημα αναγνώρισης των οδικών σημάτων (Traffic Sign Recognition - TSR) και το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος στην πόλη (Advanced Smart City Brake Support System) που πλέον παίρνει δεδομένα από μια κάμερα στο εμπρός μέρος, αντί για το σύστημα υπέρυθρων λέιζερ που υπήρχε ως τώρα.

Οι κινητήρες που θα το συνοδεύουν είναι όλοι της οικογένειας SKYACTIV. Στα «βενζίνης» συναντάμε τον τετρακύλινδρο δίλιτρο με 145 και 165 ίππους, ενώ ψηλότερα στην γκάμα βρίσκεται εκείνος των 2.5 λίτρων με 192 άλογα. Ο 2.2 SKYACTIV-D είναι ο μόνος πετρελαιοκινητήρας, ωστόσο διατίθεται σε παραλλαγή 150 και 175 ίππων, ώστε να διαλέξει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει καλύτερα. Μάλιστα έχει μελετηθεί με τέτοιο τρόπο, που συγκριτικά με το παρελθόν έχει μειωθεί το επίπεδο θορύβου του, έγινε πιο οικονομικός και η απόκριση στο γκάζι είναι αμεσότερη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!