Σχεδόν... γυμνό το Skoda Kodiaq (video)

Σχεδόν... γυμνό το Skoda Kodiaq (video)

Το νέο SUV που ετοιμάζει η Skoda «πιάστηκε» χωρίς καμουφλάζ σε δημόσιο δρόμο, με τη φίρμα να δίνει στη δημοσιότητα περισσότερες φωτογραφίες που μας φέρνουν πιο κοντά στην εικόνα του. 

Σχεδόν... γυμνό το Skoda Kodiaq (video)

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο VisionS μας είχε δώσει μια γεύση για το SUV που ετοιμάζεται να λανσάρει η Skoda, με το όνομα Kodiaq. Λίγο πριν την παρουσίασή του και κατά τη διάρκεια των δοκιμών του ώστε να τελειοποιηθεί, ο φωτογραφικός φακός το απαθανάτισε σχεδόν... γυμνό, χωρίς καμουφλάζ. 

Έτσι, το μεγαλύτερο μέρος της σχεδίασής του αποκαλύφθηκε και πρόκειται σίγουρα για ένα σύγχρονο SUV με δυναμικές γραμμές και εντυπωσιακό παρουσιαστικό. Ύστερα, η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα και μερικές ακόμη φωτογραφίες από λεπτομέρειες του αμαξώματος, που μας δίνουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Θυμίζουμε πως το Kodiaq θα είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο με μήκος κοντά στα 4,70 μέτρα, με προτεραιότητα την άνεση, ενώ θα είναι επταθέσιο. Με αυτή τη διάταξη ο χώρος αποσκευών μειώνεται στα 270 λίτρα όμως αν οι επιβάτες είναι πέντε, αυξάνεται στα 630 λίτρα! 

Όποιος δεν χρειάζεται συχνά τις δύο έξτρα μπορεί να επιλέξει το πενταθέσιο, με το πορτμπαγκάζ στη συγκεκριμένη περίπτωση να είναι 720 λίτρα. Οι κινητήρες που θα το εφοδιάζουν θα είναι πολλοί και συγκεκριμένα, ο 1.4 TSi θα είναι εδώ με 125 ή 150 ίππους. Πιο ψηλά συναντάμε τον 2.0 TSi με 180 άλογα και στα ντίζελ, συναντάμε τον 2.0 TDi με 150 ή 190 ίππους! Ανάλογα με την έκδοση, ο αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει αν η κίνηση θα μεταφέρεται αποκλειστικά στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς, ενώ διαθέσιμο θα είναι και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. 

* Η κεντρική φωτογραφία είναι ηλεκτρονικά επεξεργασμένη κι όχι επίσημη. Μετά το βίντεο, ακολουθούν οι εικόνες που τραβήχτηκαν από το μοντέλο στο δρόμο αλλά και εκείνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Skoda. 

Best of internet