Τα βιντεοπαιχνίδια μας κάνουν καλύτερους οδηγούς!

Πέτρος Πιτσίνης
Τα βιντεοπαιχνίδια μας κάνουν καλύτερους οδηγούς!
Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου New York στη Σαγκάη, τα ηλεκτρονικά κάνουν τον εγκέφαλο να επεξεργάζεται καλύτερα τα δεδομένα, οπότε βοηθάει και στο δρόμο!

Ο... μύθος που λέει ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια δεν αποσκοπούν σε τίποτα, επιτέλους καταρρίφθηκε. Το πανεπιστήμιο New York στη Σαγκάη έκανε μια έρευνα για αυτά και διαπίστωσε πως με τα videogames, ο εγκέφαλος του παίχτη μπορεί να επεξεργαστεί γρηγορότερα τα οπτικά ερεθίσματα εμπρός του και να είναι πιο αποτελεσματικοί σε αυτόν τον τομέα.

Αυτό σημαίνει πως και στο δρόμο, μπορούν ενδεχομένως να εντοπίσουν γρηγορότερα έναν κίνδυνο και να αντιδράσουν έγκαιρα, αποφεύγοντας τα χειρότερα. «Η έρευνά μας έδειξε ότι αν παίζεις περίπου πέντε ώρες την ημέρα παιχνίδια δράσης μπορεί να βελτιώσεις τις ικανότητές σου στην οδήγηση» είπε ο επικεφαλής της έρευνας.

Η τελευταία, έγινε ως εξής. Χρησιμοποίησαν έναν προσομοιωτή οδήγησης και πήραν θέση εκείνοι που δεν έπαιζαν παιχνίδια από τη μια και εκείνοι που έπαιζαν τουλάχιστον πέντε ώρες τη μέρα για τους προηγούμενους έξι μήνες από την άλλη. Το τελευταίο γκρουπ είχε καλύτερα αποτελέσματα, πιο άμεσα αντανακλαστικά και μπορούσε να κρατηθεί καλύτερα στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!