Καλιφόρνια: Νόμιμη η ενδιάμεση κίνηση μοτοσυκλετών

Πέτρος Πιτσίνης
Καλιφόρνια: Νόμιμη η ενδιάμεση κίνηση μοτοσυκλετών
Σε λίγο καιρό, η πολιτεία των ΗΠΑ θα επιτρέψει την κίνηση των δίτροχων ανάμεσα στα αυτοκίνητα και αργότερα, ίσως ακολουθήσουν κι άλλες το παράδειγμά της!

Ένα νέο πρότζεκτ ξεκινάει η πολιτεία της Καλιφόρνια και συγκεκριμένα, θα φτιάξει ξεχωριστή διαγράμμιση στις οδούς πολλαπλών λωρίδων της ώστε να κινούνται οι μοτοσυκλέτες ανάμεσα στα αυτοκίνητα χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο.

Μέχρι τώρα, απαγορεύεται η προσπέραση τυπικά, όμως στην πράξη ο νόμος τηρείται από ελάχιστους αναβάτες και έτσι αυτός θα αλλάξει, ώστε η διαδικασία να γίνεται με ασφάλεια. Έτσι οι δρόμοι θα έχουν και λιγότερη κίνηση, ενώ ο μόνος περιορισμός στους δικυκλιστές θα είναι ότι θα πρέπει να κινούνται σε ταχύτητα έως και 15 μιλίων ανά ώρα (24 χλμ./ώρα) μεγαλύτερη από αυτή των αυτοκινήτων.

Δηλαδή αν αυτά ταξιδεύουν με 20 χλμ./ώρα λόγω κίνησης, η μοτοσυκλέτα θα πρέπει να έχει έως 44 χλμ./ώρα στο κοντέρ της. Πολλοί αναβάτες διαφώνησαν με το όριο αυτό και αρκετοί οδηγοί είναι αντίθετοι με αυτή την... πριμοδότηση των δίκυκλων, ωστόσο αναμένεται να γίνει ακόμη περισσότερη μελέτη στο άμεσο μέλλον ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και τα τετράτροχα με τα δίτροχα να συνυπάρξουν αρμονικά στην άσφαλτο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!