Μπορείς να κλέψεις το σήμα της Rolls Royce; (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Μπορείς να κλέψεις το σήμα της Rolls Royce; (video)
Το αγαλματίδιο που δεσπόζει στην άκρη του καπό των Rolls Royce θα πίστευε κανείς ότι είναι το πρώτο... θύμα των κλεπτών, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι!

Η Rolls Royce έχει στην γκάμα της πανάκριβα και υπερπολυτελή αυτοκίνητα, οπότε πρέπει να προσέχει ακόμη και την πιο ασήμαντη λεπτομέρεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το αγαλματίδιο που βρίσκεται στο εμπρός καπό, που λέγεται συχνά και "Spirit of Ecstasy".

Με την πρώτη ματιά, πιστεύεις πως αν τύχει και παρκάρεις κάπου με λιγότερο φως ή λιγότερους... σεκιούριτι εντός ενός πολυτελούς πάρκινγκ, θα κάνει... φτερά! Η Βρετανική φίρμα όμως έχει προβλέψει και για τον κακοήθη και με το παραμικρό άγγιγμα, το σήμα «θάβεται» ακαριαία στην καταπακτή ακριβώς από κάτω.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του είναι συνήθως ανοξείδωτο ατσάλι, ωστόσο αν το επιθυμεί ο πελάτης μπορεί να καλυφθεί με χρυσό 24 καρατίων ή κορυφαίας ποιότητας κρύσταλλο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Flying Lady, όπως είναι ακόμη μια ονομασία του αγαλματιδίου, εφοδιάζει κάθε Rolls Royce από το 1920. Το αντικλεπτικό σύστημα έκανε ντεμπούτο με την Phantom του 2003, ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει να «θαφτεί» μέσω του αντίστοιχου μπουτόν στην καμπίνα. Δείτε το βίντεο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!