Συνελήφθησαν οι... πειρατές της Fiat-Chrysler

Πέτρος Πιτσίνης
Συνελήφθησαν οι... πειρατές της Fiat-Chrysler
Στα χέρια της αστυνομίας είναι δύο χάκερς από τις ΗΠΑ, οι οποίοι έκλεψαν περισσότερα από 100 αυτοκίνητα του FCA Group χρησιμοποιώντας ένα ειδικό λογισμικό!

Δύο χάκερς-κλέφτες στις ΗΠΑ είχαν βάλει στο... μάτι τα μοντέλα του FCA Group και με κάποιες παρακάμψεις στα συστήματα ασφαλείας, κατάφεραν να παίρνουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου και τελικά να το... κλέβουν!

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δύο άντρες έκαναν χρήση ενός ειδικά εξελιγμένου λογισμικού, που τους επέτρεπαν να εισέλθουν σε μια φόρμα που κανονικά είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στις αντιπροσωπείες και τα συνεργεία!

Ύστερα με μια απλή εισαγωγή του αριθμού πλαισίου του αυτοκινήτου, μπορούσε να προγραμματιστεί ένα νέο κλειδί και οι χάκερς έφευγαν... κύριοι, χωρίς να αφήνουν πίσω τους κανένα σημάδι παραβίασης!

Οι άνδρες είχαν σαν κύριο πεδίο «δράσης» την ευρύτερη περιοχή του Χιούστον και τα αγαπημένα τους μοντέλα ήταν τα Jeep Wrangler, Jeep Cherokee και αρκετά ημιφορτηγάκια της Dodge.

Μετά την κλοπή, τα πέρναγαν από τα σύνορα του Μεξικό, τις περισσότερες φορές μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο όμιλος FCA συνεργάζεται με τις αρχές του Χιούστον, ώστε να βρεθεί λύση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!