Με «μπόλι» από Audi SQ7 η Bentley Bentayga

Με «μπόλι» από Audi SQ7 η Bentley Bentayga

Με «μπόλι» από Audi SQ7 η Bentley Bentayga

Το SUV της Βρετανικής φίρμας αναμένεται πως θα αποκτήσει έναν κινητήρα ντίζελ στο άμεσο μέλλον, ο οποίος θα είναι κορυφαίων προδιαγραφών και θα προέρχεται από την Audi! 

Μέχρι στιγμής, η εμπορική πορεία της Bentley Bentayga βασίζεται σε έναν και μόνο W12 κινητήρα βενζίνης, με 6.0 λίτρα κυβισμό, δύο τούρμπο, 600 ίππους και 900 Nm ροπής! 

Παρά τα εντυπωσιακά αυτά χαρακτηριστικά, σύντομα θα αποκτήσει και ντίζελ μοτέρ, κάτι που θα την κάνει την πρώτη Bentley στην ιστορία με πετρελαιοκινητήρα! Αν τελικά επιβεβαιωθεί και περάσει στην παραγωγή, πιθανότατα θα «φοράει» το εξελιγμένο σύνολο του Audi SQ7. 

Ο συγκεκριμένος V8 των 4.0 λίτρων χρησιμοποιεί δύο τούρμπο και έναν ηλεκτρικό κομπρέσορα, συνδυασμός που προσφέρει 435 άλογα και 900 Nm ροπής! Χάρη στην ηλεκτρική υποβοήθηση δεν υπάρχει καμία υστέρηση στο γκάζι και η επιτάχυνση είναι άμεση, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. 

Πάντως, ο ντιζελοκινητήρας δεν είναι το μόνο πλάνο που έχει η Bentley για το κορυφαίο SUV της. Αργότερα, ίσως φτάσει και μια έκδοση Speed, με το ίδιο μοτέρ βενζίνης το οποίο όμως θα αποδίδει ακόμη περισσότερους ίππους. Επιπλέον, μια υβριδική Bentayga ίσως είναι εντός πλάνων. 

Best of internet