Αυτό είναι το νέο Honda Civic

Πέτρος Πιτσίνης
Αυτό είναι το νέο Honda Civic
Το Ιαπωνικό μικρομεσαίο εμφανίστηκε χωρίς... δείγμα καμουφλάζ και ο φωτογραφικός φακός το απαθανάτισε, δείχνοντάς μας την εικόνα της νέας του γενιάς!

Λίγους μήνες πριν την επίσημη παρουσίασή του, το Honda Civic βρέθηκε χωρίς ίχνος από το χαρακτηριστικό καμουφλάζ που «τυλίγουν» οι κατασκευαστές τα νέα τους μοντέλα. Έτσι, οι πρώτες του φωτογραφίες είναι γεγονός και αποκαλύπτεται ένα δυναμικό σχέδιο, με αρκετές διαφορές από το σημερινό, όμως συνεχίζει να... «φωνάζει» Honda από μακριά!

Σε σχέση με το εντυπωσιακό πρωτότυπο που είχαμε δει έχει υιοθετηθεί μια πιο... γήινη αισθητική προσέγγιση, με τους προφυλακτήρες να είναι λιγότερο «επιθετικοί», χωρίς να χάνουν τον δυναμισμό τους. Στο κομμάτι των κινητήρων, σύμφωνα με τις πρώτες φήμες θα το δούμε με τον νέο τρικύλινδρο 1.000άρη κινητήρα τούρμπο, για να σταθεί απέναντι στις αντίστοιχες προτάσεις του Ευρωπαϊκού ανταγωνισμού (βλ. SEAT Leon, Volkswagen Golf, Opel Astra, Ford Focus).

Επίσης, στην γκάμα θα υπάρχει και ο τούρμπο των 1.5 λίτρων και στο «στρατόπεδο» των πετρελαιοκινητήρων θα δούμε τον ήδη γνωστό 1.6 i-DTEC με 120 ίππους, χωρίς να γνωρίζουμε αν θα τοποθετηθεί και εκείνος με τα δύο τούρμπο και τα 160 άλογα. Άλλο ένα σημείο που θα διαφοροποιείται πλήρως το νέο μοντέλο από το σημερινό είναι η ανάρτηση, αφού θα καταργηθεί ο ημιάκαμπτος άξονας στο πίσω μέρος. Αντί αυτού, θα δούμε ένα νέο ανεξάρτητο σύστημα που θα στηριχθεί σε ξεχωριστό υποπλαίσιο! Με αυτό τον τρόπο, η ακαμψία του πλαισίου αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 20%. Περισσότερα θα ξέρουμε με την επίσημη παρουσίαση του νέου Honda Civic, η οποία ίσως γίνει στην έκθεση του Παρισιού το Φθινόπωρο!

*Στην κεντρική φωτογραφία, βλέπουμε το πρωτότυπο του μοντέλου. Ακριβώς από κάτω, ακολουθούν οι εικόνες του Honda Civic παραγωγής!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!