Κοβαλάινεν: «Δεν ήμουν αρκετά έξυπνος στη McLaren»

Κοβαλάινεν: «Δεν ήμουν αρκετά έξυπνος στη McLaren»

Κοβαλάινεν: «Δεν ήμουν αρκετά έξυπνος στη McLaren»

Ο Χέικι Κοβαλάινεν μίλησε για την εμπειρία του στη McLaren και τόνισε ότι δεν ήταν αρκετά έξυπνος, ώστε να τον επηρεάσει το ότι ήταν το Νο2 στην ομάδα και να χάσει τη θέση του σε αυτή.

Για την εμπειρία που είχε να τρέξει με μία απο τις πιο ιστορικές ομάδες της Formula1, τη McLaren μίλησε ο Χέικι Κοβαλάινεν σε blog στην επίσημη ιστοσελίδα των Βρετανών. Ο Φινλανδός τόνισε ότι δεν ήταν αρκετά έξυπνος, ώστε να τον επηρεάσει το γεγονός πως ήταν το Νο2 στην ομάδα του Γουόκινγκ το 2008 και το 2009, χρονιές που ήταν ομόσταυλος του Λιούις Χάμιλτον.

«Ως ομάδα με βοηθούσε και με καθοδηγούσε. Έγινα καλύτερος οδηγός, όμως έχασα λίγη αυτοπεποίθηση κατά το δεύτερο μισό του 2009. Είχα μία καλή ευκαιρία. Όμως, πολύ συχνά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στη ζωή κάποια πράγματα μπορεί να αλλάξουν την κατεύθυνσή σου και αυτά που παίρνεις.

Απλά δεν μπορούσα να πάρω από το μονοθέσιο ό,τι έπαιρνε ο Λιούις (Χάμιλτον). Ήταν σημαντική περίοδος και χρειαζόμουν κάποια αποτελέσματα σ' εκείνο το σημείο. Δεν ήμουν αρκετά έξυπνος για να πάρω περισσότερα. Επίσης, ο Λιούις είχε κάποια νέα μέρη και ίσως άφησα αυτό να με επηρεάσει λίγο παραπάνω.

Αισθανόμουν ότι ήμουν το νούμερο 2, αλλά θα έπρεπε να το έχω αγνοήσει αυτό και απλά να συνεχίσω τη δουλειά. Δεν οδηγούσα τόσο καλά όσο πριν», ανέφερε, αρχικά. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη θέση του από τον Τζένσον Μπάτον, όμως έχει ωραίες αναμνήσεις και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η McLaren.

«Ο Μάρτιν Γουίτμαρς με κρατούσε ενήμερο. Μου είπε από νωρίς ότι θα κοιτούσαν για έναν άλλον οδηγό. Κοίταξαν για τον Κίμι (Ραϊκόνεν) και επίσης για τον Τζένσον Μπάτον. Αλλά αμφότεροι μπορεί να μην ήταν διαθέσιμοι και μου είπαν ότι ''αν δεν προχωρήσουμε με αυτούς, θα είσαι η τρίτη επιλογή''. Ήμουν στην Αμερική, όταν ο Μάρτιν μου τηλεφώνησε και μου είπε ''έχουμε υπογράψει με τον Τζένσον''.

Τα αποτελέσματά μου δεν ήταν αρκετά καλά και το περίμενα. Όμως, έχω καλές αναμνήσεις από τη McLaren και ήταν η καλύτερη ομάδα που δούλεψα ποτέ με υπέροχη και δυνατή ομάδα. Κάποιες φορές τους βλέπω να παλεύουν και λυπάμαι γι' αυτούς. Ελπίζω μία μέρα να επιστρέψουν εκεί που πρέπει να είναι», πρόσθεσε ο Κοβαλάινεν, που το 2013 έτρεξε για τελευταία φορά στην F1 και από πέρυσι συμμετέχει στο Super GT, όπου φέτος μετράει 2 δεύτερες θέσεις.

Best of internet