Χάκινεν: «Έκανα λάθος με τον Φερστάπεν»

Νίκος Τσιώκος
Χάκινεν: «Έκανα λάθος με τον Φερστάπεν»
Ο Μίκα Χάκινεν παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος που κριτίκαρε τον Μαξ Φερστάπεν, όταν μπήκε στη Formula1, ενώ ήταν μόλις 17 ετών.

Ακόμα και οι καλύτεροι κάνουν λάθη και το ίδιο παραδέχτηκε πως έκανε και ο Μίκα Χάκινεν, όσον αφορά τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός μπήκε στη Formula1 σε ηλικία μόλις 17 ετών, γεγονός που προκάλεσε την αμφιβολία πολλών ανθρώπων αν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Μέσα σε αυτούς ήταν και ο Φινλανδός, που τον κριτίκαρε και είχε πει ότι ποτέ δε θα άφηνε ο ίδιος να μπει κάποιος στην F1 σε τόσο μικρή ηλικία. Ωστόσο, ο ταλαντούχος πιλότος έχει δείξει τι μπορεί να κάνει στην πίστα και έχει κλέψει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα, αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και τη σκληρή δουλειά, τότε θα μπορέσει να κάνει μεγάλα πράγματα στο μέλλον.

Γι' αυτό και ο Χάκινεν παραδέχτηκε πως ήταν λάθος που τον κριτίκαρε, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης από το Άσσεν της Ολλανδίας, όπου βρέθηκε για ένα event. «Τον κριτίκαρα προσωπικά (τον Φερστάπεν), όταν έμπαινε στη Formula1, σκεφτόμουν ότι ήταν πολύ νέος. Όμως, είμαι χαρούμενος που έκανα λάθος και αυτό μ' έχει βοηθήσει να καταλάβω ότι τα νέα κορίτσια και τα νέα αγόρια είναι πολύ πιο έτοιμα σε αυτόν τον κόσμο.

Πρέπει να τους αφήσεις να μιλήσουν, να ακούσεις τι έχουν να πουν. Είναι ωραίο ό,τι έχει κάνει ο Μαξ (Φερστάπεν). Όταν ήμουν μικρός, στα 16-17, έτρεχα στα καρτ, ήταν εκπληκτικό. Ήταν απίστευτα ανταγωνιστικά, αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν να αποδώσω σε πολύ υψηλό επίπεδο. Και σκεφτόμουν ότι σε αιυτή την περίοδο ήμουν έτοιμος για όλα, έτοιμος να αγωνιστό στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Αλλά εκείνη την εποχή δεν ήταν φυσιολογικό αυτοί οι άνθρωποι να σε κοιτάξουν σε αυτή την ηλικία. Ένας νεαρός τύπος μπορεί να είναι έτοιμος για τις μεγάλες κατηγορίες αγώνων, όπως η Formula1. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Οι πιτσιρικάδες πάνε ολοένα και περισσότερο στις μεγάλες κατηγορίες. Οι άνθρωποι εξελίσσονται πιο γρήγορα, απλά και μόνο λόγω των εργαλείων που διατίθενται σήμερα γι' αυτούς να μελετήσουν και να καταλάβουν τι συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο.

Μπορείς να μελετήσεις όσο θες στο διαδίκτυο, αν βρεις τις σωστές πληροφορίες. Η ζωή σήμερα κινείται σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Αυτό εξηγεί γιατί αυτοί οι νεαροί οδηγοί μπαίνουν σε τόσο υψηλές θέσεις. Οι ομάδες είναι πιο οργανωμένες από το παρελθόν, είναι λίγο πιο εύκολο να μπεις σε αυτόν τον μεγάλο κόσμο. Παρά ταύτα, όμως, χρειάζεσαι ταλέντο και πειθαρχί για να είσαι πετυχημένος και ο Μαξ έχει κάνει καλή δουλειά», ανέφερε ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!