Με το ένα πόδι στον τίτλο ο Μάρκ Μάρκεζ (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Με το ένα πόδι στον τίτλο ο Μάρκ Μάρκεζ (vid)
Mετά την εμφατική νίκη του στο Ζάξενριγκ, ο Μάρκ Μάρκεζ έχει πάρει ένα μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα που δύσκολα καλύπτεται τόσο από τον Λορένθο όσο και από τον Ρόσι.

Από την αρχή της χρονιάς ο Μάρκ Μάρκεζ έχει δείξει στοιχεία εντυπωσιακής ωριμότητας. Ο ισπανός δεν πέφτει με τον ρυθμό που έπεφτε, δεν επιτίθεται λυσσασμένα, δεν παίρνει ρίσκα και είναι πρόθυμος να χάσει θέσεις φτάνει να κερδίσει βαθμούς. Με αυτή την νέα πραγματικότητα τόσο ο Λορένθο όσο και ο Ρόσι θα πρέπει να συμβιβαστούν και να βρουν λύσεις σε έναν γρίφο που μοιάζει άλυτος. Αν και το πρωτάθλημα έχει φτάσει στη μέση του ο Μάρκ Μάρκεζ είναι το αδιοφιλονίκητο φαβορί και είναι πολύ δύσκολο να χάσει το πρωτάθλημα.

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η θέση του Αλμπέρτο Πούιγκ, (όπως την δίνει το έγκριτο motograndprix.gr) πρώην αγωνιζόμενου και νικητή στα 500 κ.εκ που εργάζεται στην Honda και «τρέχει» το Asia Talent Cup για λογαριασμό της Ιαπωνικής εταιρείας, ενώ παράλληλα είναι επίσημος σχολιαστής των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλετών Μoto3, Μoto2 και ΜotoGP στην Ισπανική τηλεόραση.

Η εμπειρία του δεν αμφισβητείται και η γνώμη του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει περάσει από κάθε πόστο: του αναβάτη, ατζέντη, μέλος αγωνιστικής ομάδας, ακόμα και δημοσιογράφου!

Όπως πολλοί άλλοι, έτσι και ο Αλμπέρτο Πούιγκ μιλά με τα καλύτερα λόγια για την αλλαγή νοοτροπίας του Μάρκ Μάρκεζ, επισημαίνοντας κάποιες λεπτομέρειες για τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας.

«Οι άνθρωποι που είναι ιδιαίτεροι, όπως αυτός, μαθαίνουν και μαθαίνουν ειδικά από τα λάθη τους», ξεκίνησε να λέει ο Αλμπέρτο Πούιγκ.

«Ο Μάρκ έκανε ένα βήμα μπροστά, συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορείς να είσαι στο όριο συνέχεια».

«Μια Honda προηγείται στο Πρωτάθλημα με έναν αναβάτη-σταρ πάνω της. Όμως αν η μοτοσυκλέτα τους ήταν χάλια, δεν θα προηγούνταν στο Πρωτάθλημα».

«Έχει ωριμάσει πολύ και αυτό επειδή αν οδηγούσε με τον περσινό τρόπο, ενδεχομένως θα είχε πέσει τρεις-τέσσερεις φορές!»

«Αυτό δείχνει ότι είναι στο σωστό δρόμο, ακολουθεί τη σωστή στρατηγική».

Δείτε στο video που ακολουθεί τον μαγικό και ανατριχιαστικό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει «ντριφτάροντας» σχεδόν κάθε στροφή ο Μάρκ Μάρκεζ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!