To Volkswagen Polo GTi αλλάζει τα δεδομένα

Πέτρος Πιτσίνης
To Volkswagen Polo GTi αλλάζει τα δεδομένα
Με περισσότερους από 200 ίππους, κινητήρα TSi 1.8 λίτρων και αποκλειστικά πεντάθυρο αμάξωμα, η νέα γενιά του Γερμανικού σουπερμίνι επιδόσεων ετοιμάζεται να παίξει δυνατά στην κατηγορία.

Το Volkswagen Polo βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, αφού λίγοι μήνες απομένουν μέχρι την παρουσίαση της νέας του γενιάς. Φυσικά, στην ίδια μοίρα βρίσκεται και η GTi έκδοση του μοντέλου, η οποία εστιάζει στις επιδόσεις και την οδηγική ευχαρίστηση.

Το νέο GTi θα ακολουθήσει την υπόλοιπη γκάμα και θα προσφέρεται αποκλειστικά σε πεντάθυρα αμαξώματα, αφού οι τρίθυρες παραλλαγές θα καταργηθούν. Στα μηχανικά μέρη, θα συναντήσουμε τον ίδιο 1.8 TSi που εφοδιάζει και σήμερα την έκδοση, όμως η ισχύς αναμένεται να ξεπεράσει τους 200 ίππους, από τους 192 που είναι σήμερα, σύμφωνα με το Βρετανικό Autocar.

Έτσι, θα είναι σε θέση να κοιτάξει στα μάτια τον ανταγωνισμό που «παίζει» με υψηλότερες ιπποδυνάμεις, όπως το νέο Ford Fiesta ST200 ή το Opel Corsa OPC. Το μεγάλο πλεονέκτημα του Volkswagen είναι ότι ο αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, με τις αστραπιαίες αλλαγές ταχυτήτων, ενώ το χειροκίνητο θα είναι στάνταρ. Όσο για τις υπόλοιπες «ταπεινότερες» εκδόσεις του μοντέλου, θα πρέπει να περιμένουμε μια ελαφριά αύξηση του συνολικού μήκους αλλά και του μεταξονίου. Ο 1.4 TSi και ο 1.6 TDi θα καταργηθούν και στη θέση τους θα έρθουν νέοι, με κυβισμό 1.5 λίτρα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!