Χάμιλτον: «Δεν είναι αρκετή η διαφορά»

Νίκος Τσιώκος
Χάμιλτον: «Δεν είναι αρκετή η διαφορά»
Ο Λιούις Χάμιλτον τόνισε ότι δεν είναι αρκετή η διαφορά των 19 βαθμών από τον Νίκο Ρόσμπεργκ και δεν έχει άδικο, αφού δεν απέχει ούτε μία νίκη, ενώ απομένουν εννιά αγώνες για το φινάλε της σεζόν.

Μετά τις τέσσερις σερί νίκες του, ο Λιούις Χάμιλτον πέρασε για πρώτη φορά στη σεζόν στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας διαφορά 19 βαθμών από τον Νίκο Ρόσμπεργκ. Όμως, ξέρει ότι δε θα είναι εύκολη η συνέχεια, αφού δεν απέχει ούτε μία νίκη από τον ομόσταυλό του και απομένουν εννιά αγώνες για το φινάλε, ενώ περιμένει να έχει τουλάχιστον έναν κακό αγώνα, που μπορεί να τον φέρει ξανά πίσω από τον Γερμανό.

«Δεν είχα καταλάβει ότι ήμουν 19 βαθμούς μπροστά. Ήμουν 43 πίσω, τώρα έχει αλλάξει η κατάσταση, είμαι χαρούμενος με αυτό. Όμως, ξέρω ότι θα υπάρξει τουλάχιστον ένας αγώνας που θα είμαι πολύ πίσω και δεν ξέρω πόσο (έδαφος) θα μπορέσω να ανακτήσω. Ο Νίκο (Ρόσμπεργκ) θα απολαύσει πιθανόν μία Κυριακή, ενώ εγώ θα παλεύω με πολύ κόσμο.

Τώρα οι Red Bull έχουν ανακτήσει τον ρυθμό τους, ίσως να είναι δύσκολο να τους προσπεράσουμε, ακόμα και για να μπούμε στην πεντάδα! Αν νιώθω ότι είμαι καθαρά μπροστά; Ακόμα δεν είναι αρκετό επειδή δεν είμαι ούτε μία νίκη μπροστά. Πρέπει να ελπίζω ότι θα πάρω την ευκαιρία να το καταφέρω αυτό και μετά θα αισθάνομαι ότι έχω προβάδισμα», ανέφερε, αρχικά, ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής, μετά τη νίκη του στο Χοκενχάιμ.

Από εκεί και πέρα, έκανε για μία τρελή περίοδο, καθώς μέσα σ' έναν μήνα πανηγύρισε τέσσερις νίκες, κάτι που δεν έχει πράξει ποτέ κανείς στην ιστορία της Formula1. «Ήταν τρελό, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Σαν να ήταν πριν από δύο εβδομάδες που ήμασταν στη Βαρκελώνη και ήμουν 43 πόντους πίσω σκεφτόμενος ότι ίσως μείνω πίσω και με 50 βαθμούς.

Το έβρισκα δύσκολο να βρω τρόπο να περάσω μέσα από τα δέντρα, αλλά δεν τα παρατούσα και συνέχιζα να πιστεύω ότι υπάρχει φως πίσω από τους θάμνους. Οι μηχανικοί μου έχουν μείνει όλοι προσηλωμένοι, κάτι που θα μου δώσει τη δυνατότητα να κάνω το ίδιο. Δεν έχουν δείξει σημάδια παραίτησης και νομίζω ότι το αποτέλεσμα δείχνε πως ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!