Γίνεται πλήρως... ηλεκτρική η Ινδία;

Γίνεται πλήρως... ηλεκτρική η Ινδία;

Υπουργός της Ινδίας πιστεύει ότι η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει να έχει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους της μέχρι το 2030.

Γίνεται πλήρως... ηλεκτρική η Ινδία;

Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να παράγουν ολοένα και περισσότερα. Μάλιστα, φαίνεται πως η Ινδία σκοπεύει να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο, στους δρόμους της οποίας θα κινούνται μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αυτό πιστεύει ο αρμόδιος Υπουργός για την ισχύ, τον άνθρακα και τις νέες και ανανέωσιμες πηγές ενέργειες, Πίγιους Γκόγιαλ, ότι θα πράξουν οι κυβερνώντες, όπως αναφέρει η αμερικανική Clean Technica. Μάλιστα, θεωρεί πως ο εν λόγω στόχος θα επιτευχθεί μέχρι και το 2030, κάτι που φυσικά είναι πολύ φιλόδοξο και δε θα είναι εύκολο.

Πάντως, αυτή τη στιγμή οι 13 πόλεις της Ινδίας έχουν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα η καθεμία, με το Νέο Δελχί να... οδηγεί την κούρσα με 7,35 οχήματα στους δρόμους της, με το Μπάνκγαλορ να έχει 4,1 εκ. και το Τσενάι 3,6 εκ.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειώσουμε ότι έχουν πουληθεί 22 χιλιάδες ηλεκτρικά οχήματα μέσα στο 2016 μέχρι τις 31 Μαρτίου, που σημαίνει αύξηση 37,5% από το 2015, τη στιγμή που οι πωλήσεις έχουν φτάσει τις 410 χιλιάδες από το 2008 μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο.

Best of internet