Ρεκόρ... υβριδικών πωλήσεων στις ΗΠΑ η Chevrolet

Νίκος Τσιώκος
Ρεκόρ... υβριδικών πωλήσεων στις ΗΠΑ η Chevrolet
Ρεκόρ στις πωλήσεις υβριδικών οχημάτων στις ΗΠΑ έκανε η Chevrolet, καθώς έγινε η πρώτη εταιρεία που έφτασε τις 100 χιλιάδες χάρη στο εξαιρετικά δημοφιλές Volt.

Το Chevrolet Volt έκανε το ντεμπούτο του στην αμερικανική αγορά το 2011 και πέντε χρόνια αργότερα έφερε ένα ξεχωριστό ρεκόρ στην αμερικανική μάρκα. Συγκεκριμένα, έγινε η πρώτη εταιρεία που έφτασε τις 100 χιλιάδες πωλήσεις υβριδικών μοντέλων στις ΗΠΑ.

Μοναδικός αντίπαλος ήταν το Nissan Leaf, που σε κάποιο στάδιο ήταν πιο ψηλά από το Volt, όμως έμεινε πίσω στη συνέχεια. «Το Chevrolet Volt δε δίνει μόνο τη διασκεδαστική εμπειρία οδήγησης στο τιμόνι, αλλά έχει γίνει και το πρώτο όχημα με τεχνολογία ηλεκτροκίνησης για να αποτελέσει έναν πραγματικό κορμό», ανέφερε διευθυντής μάρκετινγκ για τη Chevrolet Cars και Crossovers.

Μάλιστα, η Chevrolet λέει ότι οι ιδιοκτήτες του Volt στις ΗΠΑ έχουν οδηγήσει για σχεδόν 1,5 δις μίλια (2,4 δις χλμ.) με το EV mode, ενώ από τη Chevy προκύπτει ότι έχουν σώσει σχεδόν 58 εκατομμύρια γαλόνια καυσίμων (περίπου 219,6 εκ. λίτρα), με την εξοικονόμηση καυσίμου να φτάνει τα 25,3 μίλια (περίπου 41 χλμ.) ανά γαλόνι (1 γαλόνι για υγρά στις ΗΠΑ... μεταφράζεται σε 3,78 λίτρα).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!