Αλόνσο: «Πάντα στην καρδιά μου η Ferrari, με Mercedes, McLaren ο τρίτος τίτλος»

Νίκος Τσιώκος
Αλόνσο: «Πάντα στην καρδιά μου η Ferrari, με Mercedes, McLaren ο τρίτος τίτλος»
Ο Φερνάντο Αλόνσο τόνισε πως πάντα θα έχει τη Ferrari στην καρδιά του και ότι μόνο με τη Mercedes ή τη McLaren θα έρθει ο τρίτος τίτλος της καριέρας του.

Μπορεί να αποχώρησε πικραμένος από τη Ferrari επειδή δεν του έδινε ανταγωνιστικό μονοθέσιο, όμως ο Φερνάντο Αλόνσο τόνισε ότι πάντα θα έχει τη Scuderia στην καρδιά του. Ο Ισπανός χαρακτήρισε σωστή την απόφασή του να φύγει από το Μαρανέλο και πιστεύει πως μόνο με τη Mercedes (αν πάει εκεί κάποια στιγμή στο μέλλον) ή με τη McLaren (αν λύσει τα θέματα της Honda) θα έρθει ο τρίτος τίτλος της καριέρας του.

«Το 2014 πήρα τη σωστή απόφαση να φύγω (από τη Ferrari). Ό,τι αποτελέσματα και να πέτυχαν το 2015 και το 2016 ή θα πετύχουν στο μέλλον, για μένα ήταν φανταστικά εκεί και ήθελα να αποχωρήσω με αυτό το φανταστικό συναίσθημα.

Κάθε χρονιά ήταν λίγο πιο αγχωτική επειδή δεν κέρδιζες και φαινόταν ότι ήταν δικό σου λάθος. Τώρα δεν υπάρχει ανακούφιση που δεν κερδίζουν ή έχουν περισσότερα προβλήματα. Εύχομαι να μην έχει άλλα γιατί η Ferrari είναι μία ομάδα που πάντα θα έχω στην καρδιά μου.

Αλλά από πλευράς οδήγησης και του πόσο ανταγωνιστικός μπορώ να είμαι ή όσον αφορά τις ελπίδες μου για τρίτο παγκόσμιο πρωτάθλημα, πρέπει να τρέξω για τη Mercedes ή τη McLaren Honda. Αυτή είναι η γνώμη μου και η αίσθηση από αυτή την απόφαση», είπε, αρχικά, σε δηλώσεις του.

Όσον αφορά την επόμενη χρονιά, στάθηκε στη βελτίωση που χρειάζεται από την ομάδα του Γουόκινγκ, ώστε να δει ξανά τίτλο, που θα είναι ο πρώτος της μετά το 2008, όταν ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε το πρωτάθλημα στους οδηγούς, τη στιγμή που στους κατασκευαστές ο τελευταίος ήρθε το 1998. «Δεν έχουμε εκτίμηση και δεν κάνουμε θεωρίες σε ποια θέση θα είμαστε.

Πραγματικά δε μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και απλά συγκεντρωνόμαστε στο να είμαστε πρωταθλητές. Για να γίνουμε, όμως, χρειαζόμαστε μεγάλη βελτίωση για την επόμενη χρονιά και πολλές προσπάθειες για τη φετινή με μία ματιά και στο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς. Οπότε, θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νέα μέρη με τρόπο που να καταλάβουμε προς ποια κατεύθυνση να πάμε την επόμενη χρονιά.

Η μονάδα ισχύος θα είναι παράγοντας κλειδί για μας και αυτός είναι ο βασικός περιορισμός που έχουμε τώρα. Πρέπει να πιέσουμε για να έχουμε μία μονάδα ισχύος που θα είναι συγκρίσιμη με των αντιπάλων μας. Γι' αυτό η προτεραιότητα είναι εστιάσουμε πλήρως στο 2017. Σίγουρα το μονοθέσιο του 2016 ακόμα εξελίσσεται και θα φέρουμε κάποια νέα μέρη. Όμως, δεν γνωρίζουμε αν αυτά θα είναι αρκετά για να ανακτήσουμε ή όχι θέσεις», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!