Tesla: «Οικιακές συσκευές τα υπόλοιπα ηλεκτρικά ΙΧ»

Πέτρος Πιτσίνης
Tesla: «Οικιακές συσκευές τα υπόλοιπα ηλεκτρικά ΙΧ»
Καυστικός στις δηλώσεις του ήταν ο αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης της Tesla, αφού δεν μίλησε και με τα... καλύτερα λόγια για τον ανταγωνισμό!

Η Tesla ήταν η εταιρεία που ήρθε από το... πουθενά και άλλαξε το παιχνίδι στα ηλεκτρικά μοντέλα. Ο αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης της φίρμας, Ντιαρμουίντ Ο'Κόνελ, μίλησε σε ένα συνέδριο που έλαβε χώρα σε μια πόλη του Μίσιγκαν των ΗΠΑ, όμως όταν η κουβέντα έφτασε στον ανταγωνισμό, άσκησε σκληρή κριτική.

«Η BMW i3, το Chevrolet Spark EV, το KIA Soul και το Nissan Leaf είναι οικιακές συσκευές. Δεν έχουν μεγάλη αυτονομία και είναι ακριβά. Στην πραγματικότητα, προσφέρουν λίγα περισσότερα από αυτές (τις συσκευές). Πάντως, οι συσκευές είναι χρήσιμες. Συνηθίζουν όμως να είναι και λευκές. Και χωρίς "συναίσθημα"».

Στη συνέχεια, προέτρεψε τους άλλους κατασκευαστές να προσφέρουν ένα μοντέλο μηδενικών ρύπων λίγο πιο ενθουσιώδες, σε χαμηλό κόστος, με υψηλή απόδοση και με αυτονομία τουλάχιστον 320 χιλιόμετρα, όμως δεν παράλειψε να πει πως κατά μια έννοια, είναι ευτυχισμένος που ακόμη δεν έχουν κάνει κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!