Άλον Ντέι, ο πρώτος Ισραηλινός του NASCAR (vid)

Νίκος Τσιώκος
Άλον Ντέι, ο πρώτος Ισραηλινός του NASCAR (vid)
Ο 24χρονος οδηγός αγώνων, Άλον Ντέι, είναι ο πρώτος Ισραηλινός που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα NASCAR, όπου έχει ήδη καλά αποτελέσματα στις υποκατηγορίες.

Ήδη έχει ξεκινήσει την καριέρα του στο NASCAR ο Αλόν Ντέι, όμως μέχρι τώρα συμμετείχε στις υποκατηγορίες και συγκεκριμένα στη Whelen Euro Series Elite 1, όπου είχε και καλά αποτελέσματα, καθώς έχει μετρήσει 4 νίκες και 5 pole position από πέρυσι που έκανε το ντεμπούτο του, ενώ το 2015 ήταν δεύτερος στη βαθμολογία.

Ωστόσο, αυτή τη φορά θα έχει την ευκαιρία να τρέξει σε μία από τις βασικές κατηγορίες του NASCAR και θα γίνει ο πρώτος Ισραηλινός που θα το πράξει αυτό, έστω κι αν γίνει στη δεύτερη μεγαλύτερη, που είναι το Xfinity, και όχι στην πρώτη, που είναι το Sprint Cup. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας οπαδός στη Φλόριντα αποφάσισε ότι η κοινότητά του χρειάζεται περισσότερους ρόλους στα μηχανοκίνητα σπορ.

Μετά από παράκληση, ο δικηγόρος Ντέιβιντ Λέβιντ κανόνισε για τον 24χρονο οδηγό αγώνων να πάρει μία ευκαιρία με την MBM Motorsports. Έτσι, προγραμματίστηκε να τρέξει στο Mid-Ohio και ακολούθως στο Road America. Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Ντέι ξεκίνησε την καριέρα του από τη Formula Renault, όπου πανηγύρισε τον τίτλο στην Ασία το 2009, συνέχισε στη Formula 3, στα Indy Lights και κατέληξε στο FIA GT πριν... μετακομίσει στο NASCAR.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!