To λεωφορείο-καταμαράν πήρε σάρκα και οστά! (video)

Πέτρος Πιτσίνης
To λεωφορείο-καταμαράν πήρε σάρκα και οστά! (video)
Από ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο, το τεράστιο αιωρούμενο λεωφορείο είναι πλέον γεγονός, αφού ήδη δοκιμάζεται σε πόλη της Κίνας!

Πριν από μερικούς μήνες, είχαμε δει ένα εντυπωσιακό βίντεο με ένα λεωφορείο που κινούταν στο έδαφος, όμως δεν επηρεαζόταν από τις κυκλοφοριακές συνθήκες. Ανεξάρτητα αν ο δρόμος είχε μποτιλιάρισμα, αυτό περνάει τα αυτοκίνητα από πάνω, αφού μόνο το πλαϊνό του τμήμα στηρίζεται στο οδόστρωμα.

Τώρα είναι πλέον πραγματικότητα και ήδη έχει αρχίσει να διανύει τη δοκιμαστική περίοδό του. Έχει μήκος 60 μέτρων, πλάτος 7,8 μ. και ύψος 4,8 μ.! Το κενό που δημιουργείται από το έδαφος έχει συνολικό ύψος 2,10 μ., ώστε να περνά άνετα πάνω από τα αυτοκίνητα.

Επίσης, το λεωφορείο έχει και πολύ μεγάλη χωρητικότητα, αφού με άνεση μπορεί να μεταφέρει 300 άτομα! Τώρα, μένει απλά να αποδειχθεί αν το TEB-1, όπως ονομάζεται, κάνει αυτά που υπόσχεται πραγματικότητα. Αν όντως είναι τόσο λειτουργικό και καταφέρει να λύσει το πρόβλημα της Κίνας με την κίνηση, θα περάσει και επίσημα στους δρόμους! Δείτε το βίντεο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!