Στο Παρίσι το νέο Honda Civic Type-R

Πέτρος Πιτσίνης
Στο Παρίσι το νέο Honda Civic Type-R
Η επόμενη γενιά του σπορ χάτσμπακ της Honda θα παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή στην έκθεση της πόλης του φωτός, που είναι προγραμματισμένη για το φετινό φθινόπωρο.

Το Honda Civic Type-R δεν έχει πολύ καιρό που παρουσιάστηκε, ωστόσο άργησε να φτάσει καθώς η ένατη γενιά του μοντέλου (η σημερινή, δηλαδή) οδεύει προς τη δύση της καριέρας της. Η δέκατη είναι ήδη στη... γωνία και αυτή τη φορά, η Type-R έκδοση θα έρθει νωρίτερα.

Για πρώτη φορά, μπορεί να το δούμε στην έκθεση του Παρισιού, σε πρωτότυπη όμως μορφή. Σύμφωνα με το AutoExpress, θα έχει μια πιο συγκρατημένη εμφάνιση από το σημερινό, σε μια προσπάθειά του για να διευρύνει το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Συνεπώς, η πίσω αεροτομή που είχε χαρακτηριστεί υπερβολική από πολλούς, θα είναι πο διακριτική, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τους προφυλακτήρες.

Στο κομμάτι του κινητήρα, οι πρώτες φήμες λένε ότι θα διατηρηθεί ο τετρακύλινδρος VTEC Turbo των 2.0 λίτρων, όμως αντί για 310 ίππους θα αποδίδει περίπου 340. Η ροπή στρέψης αναμένεται να αυξηθεί επίσης, φτάνοντας τα περίπου 450 Nm, από τα 400 Nm που είναι σήμερα. Οπότε, περιμένουμε μια σημαντική βελτίωση των επιδόσεων, που θα ρίξει ακόμη περισσότερο το 0-100 χλμ./ώρα! Όσο για τη μετάδοση, η κίνηση θα στέλνεται και πάλι στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός χειροκίνητου σασμάν των έξι σχέσεων. Δεν θα ήταν λοιπόν παράλογο να δούμε ένα νέο ρεκόρ για εμπροσθιοκίνητο μοντέλο, στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ!

*Φωτογραφίες: carscoops

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!