Αυτό είναι το πιο οικονομικό όχημα στον κόσμο (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Αυτό είναι το πιο οικονομικό όχημα στον κόσμο (video)
Το TUfast eLi14 που είδαμε για πρώτη φορά στο Shell Eco Marathon του 2014 έχει πλέον στην κατοχή του ένα ρεκόρ Γκίνες, αφού απαιτεί ελάχιστη ενέργεια για την κίνησή του!

Μια ομάδα φοιτητών από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, κατασκεύασε το TUfast eLi14, ένα τρίκυκλο όχημα που έσπασε το Παγκόσμιο Ρεκόρ οικονομίας! Για πρώτη φορά, έκανε την εμφάνισή του στο Shell Eco Marathon του 2014, ενώ από τότε έχει βελτιωθεί κι άλλο ώστε να απαιτεί ακόμη λιγότερη ενέργεια για την κίνησή του! Έτσι, επισκέφθηκε την πίστα δοκιμών της Audi και για πέντε γύρους, είχε κατανάλωση 1.232 χλμ ανά kWh.

Αν μιλάγαμε για ένα βενζινοκίνητο μοντέλο, η αναλογία είναι 0,009 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα! Αυτό σημαίνει πως με ένα λίτρο, θα μπορούσε να διανύσει απόσταση σχεδόν 11.000 χιλιομέτρων! Μερικά από τα «μυστικά» του οχήματος είναι το πολύ χαμηλό του βάρος (μόλις 23 κιλά) και η χρήση ανθρακονημάτων και συνθετικών υλικών για την κατασκευή του αμαξώματος. Μπορεί να «πιάσει» μέχρι και 25 χλμ./ώρα, ενώ ο μικρός ηλεκτροκινητήρας έχει εύκολο έργο, αφού έχει να κινήσει τρεις πολύ μικρούς τροχούς. Δείτε το βίντεο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!