Καθυστερεί το νέο Prius Prime η Toyota

Νίκος Τσιώκος
Καθυστερεί το νέο Prius Prime η Toyota
Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την παρουσίαση του νέου υβριδικού Prius Prime στην Ιαπωνία, καθώς θα γίνει τον χειμώνα και όχι το φθινόπωρο.

Την παρουσίαση του Prius Prime θα καθυστερήσει η Toyota στην Ιαπωνία, καθώς η γνωστή μάρκα ανακοίνωσε ότι αυτή θα γίνει τον χειμώνα και όχι το φθινόπωρο, όπως είχε προγραμματιστεί, αρχικά. Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Toyota αρνήθηκε να αποκαλύψη τον λόγο της καθυστέρησης αυτής, καθώς και ότι δε δίνει ακριβή ημερομηνία παρουσίασης του υβριδικού μοντέλου.

Το Prius Prime θα χρησιμοποιεί μία μεγαλύτερη μπαταρία λιθίου, που δίνει καθαρή ηλεκτρική οδήγηση για 22 μίλια (35,4 χιλιόμετρα), ενώ η μέση κατανάλωσή του θα είναι μόλις 1,4 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές των ρύπων θα φτάνουν τα 32 γρ./χλμ.

Στο εσωτερικό του θα διαθέτει μία οθόνη 11,6 ιντσών της Tesla και έναν σχεδιασμό με τέσσερα καθίσματα. Πάντως, οι πωλήσεις του κανονικού Prius ήταν πιο χαμηλές από τις αναμενόμενες στης ΗΠΑ από το ντεμπούτο του τον περασμένο Φεβρουάριο και δεν αποκλείεται αυτό να έπαιξε ρόλο στην προαναφερθείσα καθυστέρηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!