«Πρώτη» για το Fiesta RS WRC του 2017 (pics)

Νίκος Τσιώκος
«Πρώτη» για το Fiesta RS WRC του 2017 (pics)
Την πρώτη του εμφάνιση έκανε το Ford Fiesta RS WRC, το οποίο θα χρησιμοποιήσει η Ford το 2017 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Ήδη οι Volkswagen, Citroen, Toyota, Hyundai έχουν πιάσει δουλειά ενόψει του 2017, που θα φέρει νέους τεχνικούς κανονισμούς στο WRC. Αυτή τη φορά ήταν σειρά της M-Sport, η οποία ξεκίνησε τις δοκιμές ενόψει της επόμενης χρονιάς.

Το αφεντικό της ομάδας, Μάλκολμ Γουίλσον, και ο Μάρτιν Πρόκοπ ξεκίνησαν την εξέλιξη του Ford Fiesta RS WRC, με την αρχική δουλειά να γίνεται στον κινητήρα και σε μέρη που αποτελούν κλειδιά, όπως η ανάρτηση και το σύστημα μετάδοσης. Το νέο Fiesta RS WRC θα βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής, το οποίο ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί, ενώ στις επόμενες δοκιμές θα υπάρξουν και αναβαθμίσεις στην αεροδυναμική.

«Είναι μόνο το πρώτο πρωτότυπο, αλλά η ταχύτητα είναι πραγματικά απίστευτη. Ακόμη ρυθμίζουμε το αεροδυναμικό πακέτο με τους συναδέλφους μας στη Ford, όμως δεν μπορέσαμε να τρέξουμε όλα τα μηχανικά στοιχεία στο τωρινό σασί και οι πρώτες δοκιμές ενίσχυσαν μόνο την αυτοπεποίθησή μου στην ικανότητά μας να παράγουμε ένα αυτοκίνητο για νίκες», δήλωσε ο Γουίλσον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!