Στόουνερ: «Τα ηλεκτρονικά έκλεψαν τη μαεστρία του MotoGP»

Πέτρος Πιτσίνης
Στόουνερ: «Τα ηλεκτρονικά έκλεψαν τη μαεστρία του MotoGP»
O δύο φορές πρωταθλητής του MotoGP και δοκιμαστικός αναβάτης της Ducati υποστηρίζει ότι το πρωτάθλημα έχει «αποστειρωθεί» με τις ηλεκτρονικές δικλείδες ασφαλείας.

Η ύπαρξη ενός ηλεκτρονικού συστήματος που βοηθά τον αναβάτη να βρει τα όρια της πρόσφυσης στις στροφές είναι αρνητικό κατά την άποψη του Κέισι Στόουνερ, δοκιμαστικού αναβάτη της Ducati. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής διαφωνεί και πιστεύει πως όλο αυτό, έχει αρνητικό αντίκτυπο στον αγώνα.

Συγκεκριμένα, είπε: «Τα ηλεκτρονικά είναι ο λόγος που βλέπεις πολλούς αναβάτες να έχουν τόσο κοντινούς χρόνους στα δοκιμαστικά. Λες, ουάου, μπορούν να πάνε όλοι τόσο γρήγορα; Όμως στην πραγματικότητα, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να φρενάρουν τελευταία στιγμή, να στρίψουν τη μοτοσυκλέτα και να πλαγιάσουν. Τα υπόλοιπα, τα αναλαμβάνουν τα ηλεκτρονικά! Δεν υπάρχει πλέον μαεστρία στο MotoGP. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα δεν γίνεται να φρενάρεις τόσο αργά σε κάθε γύρο και να γίνεται όλη η διαδικασία τέλεια. Για αυτό βλέπεις να "ανοίγουν" τόσο οι διαφορές. Τα ηλεκτρονικά βοηθούν απίστευτα εκείνους που δεν μπορούν να ελέγξουν το πίσω μέρος το ίδιο καλά με άλλους. Πίσω στο 2006 ή το 2007, αν είχες λίγη μαεστρία θα μπορούσες να περάσεις κάποιον στα μισά της ευθείας. Μάλιστα, ένα πιθανό σενάριο είναι να χαλούσε ο άλλος την έξοδό του, οπότε θα μπορούσες να περάσεις πολύ νωρίτερα από την επόμενη στροφή».

Στη συνέχεια, ο Κέισι Στόουνερ αναφέρθηκε για τα νέα οδηγικά στυλ των αναβατών. «Οι οδηγοί συνήθιζαν να στήνουν τις μοτοσυκλέτες τους εντελώς διαφορετικά. Κάποιος σαν τον Ντάνι Πεντρόσα θα ήθελε να την έχει σωστά στημένη για τη μέση της στροφής και όχι τόσο στην είσοδο. Τώρα όλοι κάνουν το ίδιο. Κανείς δεν κάνει τη διαφορά. Είναι εμφανές ότι ανοίγουν όλοι το γκάζι στο ίδιο σημείο. Το παιχνίδι γίνεται στο ποιος θα πέσει τελευταίος στα φρένα, ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο ρίσκο» ήταν τα λόγια του Αυστραλού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!