Ανάρπαστο έγινε το VW Golf GTi Clubsport S

Ανάρπαστο έγινε το VW Golf GTi Clubsport S

Ανάρπαστο έγινε το VW Golf GTi Clubsport S

Το πιο γρήγορο εμπροσθιοκίνητο αυτοκίνητο που «πάτησε» στο Νίρμπουργκρινγκ θα παραχθεί σε λίγες μόνο μονάδες, με τον κόσμο κυριολεκτικά να... τρέχει στις αντιπροσωπείες! 

Το Volkswagen Golf GTi Clubsport S «εκθρόνισε» πριν από λίγους μήνες το Honda Civic Type-R, «κλέβοντας» τον τίτλο του γρηγορότερου εμπροσθιοκίνητου μοντέλου που «γύρισε» την πίστα του Νίρμπουργκρινγκ (7 λεπτά και 49,21 δευτερόλεπτα). 

Όμως, η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη και τα αντίτυπα λίγα, 400 στον αριθμό, κάτι που σημαίνει ότι θα το κάνει δικό του όποιος προλάβει! Ενδεικτικά, οι 150 μονάδες που θα διατεθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη εξαντληθεί, μέσα σε λιγότερους από τρεις μήνες που έχουν περάσει από την ημερομηνία παρουσίασής του. Το GTi Clubsport S χρησιμοποιεί έναν δίλιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο κινητήρα, με απόδοση 310 ίππους και 380 Nm ροπής. 

Αντίθετα με τα υπόλοιπα GTi, δεν διατίθεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, παρά μόνο με ένα χειροκίνητο εξάρι. Ακόμη κι έτσι, ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,8 δευτερόλεπτα και φτάνει τα 264 χλμ./ώρα τελικής! Μάλιστα, για τη μείωση του βάρους διατίθεται χωρίς κλιματισμό, όμως όποιος αγοραστής το επιθυμεί μπορεί να τον προσθέσει, χωρίς επιπλέον κόστος. Οι ιδιοκτήτες του GTi Clubsport S θα παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους περίπου στα μέσα του Οκτώβρη. 

Best of internet