Το... μέγεθος μετράει και στην F1 (video)

Το... μέγεθος μετράει και στην F1 (video)

Το... μέγεθος μετράει και στην F1 (video)

Τα νέα φαρδύτερα ελαστικά που θα κάνουν ντεμπούτο στα μονοθέσια του 2017 δοκίμασε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, καταφέρνοντας να ρίξει σημαντικά τους χρόνους του! 

Από την επόμενη σεζόν, τα μονοθέσια θα εφοδιάζονται με ελαστικά μεγαλύτερης διάστασης, που προσθέτουν καλύτερο κράτημα σε όλες τις συνθήκες. 

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήδη οδήγησε για 120 γύρους ένα αυτοκίνητο του 2017 και οι χρόνοι του ήταν καλύτεροι, οπότε όταν προπονηθεί εντατικά με αυτά, θα πέσουν κι άλλο. 

Η Red Bull θα ξεκινήσει τις δοκιμές αυτή την εβδομάδα, ενώ η Mercedes-AMG θα έχει την ευκαιρία της από τις αρχές του Σεπτέμβρη. Τα ελαστικά αυτή τη στιγμή έχουν πλάτος 245 χιλιοστά εμπρός και 325 χλστ πίσω, με τη νέα διάσταση να είναι 305 χλστ και 405(!) χλστ αντίστοιχα! 

Παρά τις φήμες που είχαν ακουστεί, οι ζάντες θα κρατήσουν τη διάσταση των 13 ιντσών που έχουν σήμερα και δεν θα φορεθούν μεγαλύτερες, των 18 ιντσών. Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να φέρουν μειώσεις στους χρόνους κατά δύο δευτερόλεπτα, από τα μονοθέσια της φετινής σεζόν! Δείτε το επεξηγηματικό βίντεο. 

2017: bigger and better

Best of internet