Η Nissan χώρεσε 200 αυτοκίνητα σε έναν... χαρτοφύλακα!

Η Nissan χώρεσε 200 αυτοκίνητα σε έναν... χαρτοφύλακα!

Ένας μηχανικός της Nissan υλοποίησε ένα καινοτόμο «φορητό τεχνικό κέντρο» το οποίο έχει όγκο χειραποσκευής και το έχει πάντα μαζί του!

Η Nissan χώρεσε 200 αυτοκίνητα σε έναν... χαρτοφύλακα!

Ο Μάρτιν Μπανκς, προκειμένου να μοιράζεται τις προηγμένες τεχνολογίες με τους συναδέλφους του στο εξωτερικό, έφτιαξε έναν... χαρτοφύλακα, ο οποίος στην ουσία είναι ένα φορητό τεχνικό κέντρο! 

Σε ένα ανεκπαίδευτο «μάτι» το βαλιτσάκι του Martin φαίνεται κάπως «πρωτόγονο», χάρη στους απλούς διακόπτες και τα LED που ενσωματώνει. 

Όμως αυτό το «κουτί», που είναι αρκετά μικρό για να μπορεί να μεταφερθεί ως χειραποσκευή στην καμπίνα ενός αεροπλάνου, μπορεί να αναπαραγάγει το σύνολο της ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής μέχρι και 200 διαφορετικών μοντέλων της Nissan, συμπεριλαμβανομένων και των εκδόσεών τους ! 

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Martin με αυτόν τον “«χαρτοφύλακα» είναι κατά την σάρωση των αποσκευών στα σημεία ελέγχου των αεροδρομίων! 

Όπως εξηγεί ο Μάρτιν «Έχω ταξιδέψει σε πολλές συναντήσεις με συναδέλφους από όλο τον κόσμο, όπου μοιραζόμαστε ιδέες και λύσεις». Το ζητούμενο ήταν πάντα η επίδειξη των συστημάτων που έχουμε αναπτύξει στο γραφείο, όποτε αποφάσισα να δημιουργήσω τη δική μου λύση». 

Ο Martin πραγματοποίησε το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμό και της ανάπτυξης του «χαρτοφύλακά» του στο σπίτι, στον ελεύθερο χρόνο του, δημιουργώντας ακόμη και τα δικά του τυπωμένα κυκλώματα, ούτως ώστε να λειτουργούν όπως ακριβώς θέλει. 

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει : «Φαίνεται πολύ πρωτόγονο, αλλά τα LED μου δείχνουν εάν τα κυκλώματα λειτουργούν κανονικά. Αυτός ο απλός μηχανισμός μπορεί να εξετάσει στο αυτοκίνητο μερικά από τα πιο προηγμένα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά της Nissan, όπως τα συστήματα υποστήριξης του οδηγού και του Safety Shield». 

O συγκεκριμένος χαρτοφύλακας αποδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά συστήματα και το λογισμικό στα crossovers της επόμενης γενιάς –όπως τα Qashqai, Juke και X-Trail - θα λειτουργούν σε πλήρη αρμονία με το υπόλοιπο αυτοκίνητο, παρέχοντας τη λειτουργικότητα που απαιτεί ο σημερινός οδηγός.

Best of internet