Ο Γκάι Μάρτιν θα σπάσει το ρεκόρ των 605 χλμ./ώρα (vid)

Ο Γκάι Μάρτιν θα σπάσει το ρεκόρ των 605 χλμ./ώρα (vid)

Ο Γκάι Μάρτιν θα σπάσει το ρεκόρ των 605 χλμ./ώρα (vid)

Η βασίλισσα των ρεκόρ Triumph Motorcycles, επανέρχεται δριμύτερη με οδηγό τον Γκάϊ Μάρτιν στην προσπάθεια να σπάσει το ρεκόρ των 605 χλμ./ώρα!

Μετά την αναγκαστική ματαίωση λόγω του τραυματισμού του Γκάϊ Μάρτιν στο Ulster Grand Prix στην Ιρλανδία, η Triumph Motorcycles επανέρχεται στην προσπάθειά της να σπάσει το ρεκόρ των 376.363 μιλίων δηλαδή των 605.698 χλμ./ώρα! Το Rocket Streamliner τροφοδοτείται από δύο υπερτροφοδοτούμενος Triumph Rocket κινητήρες ΙΙΙ και έχει νέα εμβλήματα χορηγών στα πλευρά της για το 2016. Η Triumph έχει μια ιστορία σπάζοντας το ρεκόρ ταχύτητας εδάφους, κρατώντας τον τίτλο της «γρηγορότερης μοτοσικλέτας στον κόσμο» από το το 1955 έως το 1970.

Κυρίως αμετάβλητο από τότε που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε (ως Castrol Rocket), το Rocket Streamliner της Triumph διαθέτει σασί από ίνες άνθρακα με ενισχύσεις κέβλαρ, σε μια μονοκόκ μπανιέρα και δύο υπερτροφοδοτούμενους Triumph Rocket III κινητήρες που αποδίδουν 1.000 ίππους στις 9.000 στροφές. Είναι προϊόν εξέλιξης της Triumph και των βελτιωτικών οίκων Hot Rod Conspiracy και Carpenter Racing.  Η «μοτοσικλέτα» (που λέει ο λόγος τώρα...) είναι 7.7 μέτρα σε μήκος και ένα μέτρο ψηλή. Ως καύσιμο χρησιμοποιεί μεθανόλη και θα τρέξει στην κατηγορία Division C στην προσπάθειά της να σπάσει το ρεκόρ των 376,363 μιλίων/ώρα που κατέχει ο Ρόκι Ρόμπινσον με το Streamliner Top Oil-Ack από το 2010.

Όταν ρωτήθηκε για την ευκαιρία, ο Γκάι Μάρτιν δήλωσε ότι, «Δεν βλέπω την ώρα να ταξιδέψω μέχρι τις αλυκές της Bonneville για να αρχίσω τις δοκιμές με αυτήν την καταπληκτική μοτοσυκλέτα. Οι μηχανικοί της Triumph έχουν δημιουργήσει ένα καταπληκτικό μηχάνημα, που είμαι σίγουρος πως θα έχουμε την καλύτερη ευκαιρία για να σπάσουμε το ρεκόρ ταχύτητας μοτοσυκλέτας.»

Μόλις κυκλοφόρησε και το video που ο Μάρτιν βλέπει για πρώτη φορά το Rocket Streamliner και ξεκινά τις ρυθμίσεις για την σωστή προετοιμασία του καθίσματος. Απολαύστε το!

Behind the scenes: Guy Martin meets the Triumph Rocket streamliner

Introducing the Triumph Castrol Rocket

Best of internet