Χόρνερ: «Ομαδικός παίκτης ο Φερστάπεν»

Νίκος Τσιώκος
Χόρνερ: «Ομαδικός παίκτης ο Φερστάπεν»
Ο Κρίστιαν Χόρνερ απένειμε τα εύσημα στον Μαξ Φερστάπεν που άκουσε την εντολή της Red Bull στον αγώνα της Γερμανίας να αφήσει τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να περάσει χαρακτηρίζοντάς τον ομαδικό παίκτη.

Με σκοπό να σιγουρέψει ότι θα έχει αμφότερα τα μονοθέσιά της μπροστά από τον Νίκο Ρόσμπεργκ, η Red Bull έδωσε την εντολή στον Μαξ Φερστάπεν να αφήσει τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να περάσει, ώστε οι δυο τους να μη σπαταλήσουν χρόνο στη μεταξύ τους μάχη. Γι' αυτό και ο Κρίστιαν Χόρνερ του απένειμε τα εύσημα χαρακτηρίζοντάς τον ομαδικό παίκτη.

«Έδειξε (ο Φερστάπεν) πέρα από κάθε αμφιβολία ότι είναι ομαδικός παίκτης και ο τρόπος που λειτούργησαν οι δύο οδηγοί ήταν καλός. Αμφότεροι είχαν καλές εκκινήσεις, ο Μαξ ήταν στην εξωτερική και ο Ντάνιελ (Ρικιάρντο) του έδωσε αρκετό χώρο, που είναι ό,τι ζήτησα στην ενημέρωση. Μετά πήγαν σε διαφορετικές στρατηγικές του.

Βάλαμε την πολή μαλακή γόμα στον Μαξ για να προσπαθήσει να πιάσει τον Ρόσμπεργκ και πήρε έναν διαφορετικό δρόμο από τον Ντάνιελ, που έβαλε τη μαλακή γόμα. Μετά, αφού ο Ρόσμπεργκ δέχτηκε την ποινή του, ο στόχος ήταν να εξασφαλίσουμε ότι θα είχαμε και τους δύο πιλότους μπροστά του.

Ενώ ο Ντάνιελ ήταν με την πιο γρήγορη γόμα και μείωνε πολύ γρήγορα από τον Μαξ, του ζητήσαμε να τον αφήσει γρήγορα, παρά να χάσουν χρόνο στη μεταξύ τους μάχη, ώστε να σιγουρέψουμε ότι θα είναι και οι δύο μπροστά από τον Ρόσμπεργκ με την ποινή των πέντε δευτερολέπτων.

Ο Μαξ το έκανε αυτό και το διπλό βάθρο είναι ένα αποτέλεσμα δουλειάς απ' όλη την ομάδα, συμπεριλαμβανομένων και των δύο οδηγών», ανέφερε ο επικεφαλής των «κόκκινων ταύρων».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!