Αριβαμπένε: «Τέλος οι αναβαθμίσεις από τη Βαρκελώνη»

Νίκος Τσιώκος
Αριβαμπένε: «Τέλος οι αναβαθμίσεις από τη Βαρκελώνη»
Ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι οι αναβαθμίσεις για τη Ferrari τελείωσαν στο Γκραν Πρι της Ισπανίας στη Βαρκελώνη.

Από το κακό στο χειρότερο πάει η Ferrari, αντί να βελτιώνεται, και ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, μετά την πέμπτη και την έκτη θέση στο Χοκενχάιμ. Ο επικεφαλής της Scuderia το έπραξε αυτό στους εκπροσώπους του Τύπου και παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι οι αναβαθμίσεις για την ομάδα του Μαρανέλο σταμάτησαν στο Γκραν Πρι της Ισπανίας στο Βαρκελώνη.

Μάλιστα, δεν έκρυψε ότι οι Ιταλοί δεν μπορούν να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους, όμως ζήτησε ομαδική δουλειά απ' όλους για να επιτευχθεί ο στόχος, που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην κορυφή. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο ντεμπούτο του Ματία Μπινότο ως νέος τεχνικός διευθυντής τονίζοντας πως δεν μπορεί να κάνει θαύματα μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Πάντως, στις αρχές του περασμένου μήνα ο Αριβαμπένε είχε αποκαλύψει ότι η Ferrari δουλεύει και ενόψει του 2018, κάτι που δεν αποκλείεται να έχει φέρει αυτή την... πτώση της στους τελευταίους αγώνες.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το τι συμβαίνει στη Ferrari: «Έχουμε προβλήματα, ξέρουμε ποια είναι, αλλά δεν μπορούμε να τα λύσουμε».

Για το ότι αυτό δεν είναι ενθαρρυντικό: «Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργεί. Όλη η ομάδα δουλεύει πολύ σκληρά, μόνο που σε ορισμένους τομείς είναι σαν να είμαστε ακόμα σταθεροί. Και αυτό συμβαίνει από τη Βαρκελώνη, το πέμπτο Γκραν Πρι».

Για το τι βρίσκει απαράδεκτο: «Απαράδεκτη είναι η απόδοση, όπως αυτή στο Χοκενχάιμ, η πέμπτη και η έκτη θέση δεν είναι πλασαρίσματα από τη Ferrari. Ήδη από την Παρασκευή καταλάβαμε ότι εδώ έχουμε δυσκολίες, που όχι μόνο η Mercedes, αλλά και η Red Bull θα μπορούσε να μας νικήσει. Αλλά αν πω ότι περίμενα ένα τέτοιο αποτέλεσμα, θα ήμουν ανόητος. Η Ferrari δεν είναι στην πίστα για την πέμπτη ή την έκτη θέση».

Για το ότι αυτό συμβαίνει, όμως, και γιατί: «Το αυτοκίνητό μας έχει δύο βασικές αδυναμίες: την αεροδυναμική απόδοση και τη μηχανική πρόσφυση. Σε αυτούς τους τομείς πρέπει να δουλέψουμε και να το κάνουμε για πολύ καιρό. Με το να βελτιωθούμε ελαφρώς, συχνά οι αρχικές ελλείψεις έρχονται στην επιφάνεια. Οι οδηγοί μας επιδιώκουν να τις κρύψουν, αλλά δεν είναι εύκολο και δεν το καταφέρνουν πάντα. Ξεχάστε την Mercedes, είναι όλο και πιο απρόσιτη, όμως πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η Red Bull έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Σε αυτή την πίστα μας νίκησε εύκολα».

Για την απειλή να απομακρυνθεί η δεύτερη θέση στους κατασκευαστές: «Μην υπερβάλλετε με τα δράματα. Στη Βουδαπέστη ήμασταν πιο γρήγοροι από ό, τι είμαστε τώρα από αυτούς (Red Bull), μπορούμε και πάλι να τους προσπεράσουμε. Η διαφορά, ήδη, θα μειωθεί στο Σπα στον επόμενο αγώνα, ελπίζουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση».

Για το αν σκοπεύει να παρατήσει τα πάντα και να επικεντρωθεί στο 2017: «Όχι, η Ferrari δε θα τα παρατήσει, υπό τη διαχείρισή μου ποτέ δεν θα το κάνουμε. Ήδη ανυπομονούμε για μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς, δεν θα βρεθούμε απροετοίμαστοι απέναντι στους νέους κανονισμούς, αλλά τώρα μ' ενδιαφέρει το παρόν. Έχουμε να λύσουμε κάθε πρόβλημα το συντομότερο δυνατό».

Για το μπορεί να τα καταφέρει ο νέος τεχνικός διευθυντής, Ματία Μπινότο: «Αυτός μαζί με όλη την ομάδα. Δεν θα υπάρχει ένα αφεντικό και υφισταμένοι που ακούν, εκτελούν και δε σκέφτονται. Θέλω ομαδική δουλειά. Στο εσωτερικό της Ferrari έχουμε ταλέντο, αυτό πρέπει να βγει. Θα πρέπει να θέσεις έναν στόχο και μετά να συντονίσεις το κάθε τμήμα. Το καθήκον του Μπινότο θα είναι να ελέγξει ότι δε θα πας στραβά, αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση για την επίτευξη του στόχου που έχουμε θέσει».

Για το ότι το ντεμπούτο του στον νέο του ρόλο δεν ήταν συναρπαστικό: «Αυτή η ήττα του Μπινότο δεν έχει να λέει. Είναι υπεύθυνος για τέσσερις ημέρες. Κανείς δεν είναι σε θέση να κάνει θαύματα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!