Πρώτος με τέσσερις νίκες σ' ένα μήνα ο Χάμιλτον

Νίκος Τσιώκος
Πρώτος με τέσσερις νίκες σ' ένα μήνα ο Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον πέτυχε ένα ξεχωριστό ρεκόρ στη Formula1, καθώς πανηγύρισε τέσσερις νίκες μέσα σ' ένα μήνα, κάτι που δεν είχε πράξει ποτέ κανείς στην ιστορία. Απέχει δύο από τον Προστ ο Βρετανός.

Στην καλύτερη δυνατή κατάσταση δείχνει να βρίσκεται ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος πανηγύρισε την τέταρτη σερί νίκη του και έκτη στους τελευταίους εφτά αγώνες. Ωστόσο, το αξιοσημείωτο ήταν ότι σημείωσε και τις τέσσερις εντός του Ιουλίου (Αυστρία, Ουγγαρία, Μ. Βρετανία, Γερμανία).

Έτσι, είναι κάτοχος ενός ξεχωριστού ρεκόρ, αφού κανείς ποτέ στην ιστορία της Formula1 δεν έχει φτάσει τις τέσσερις νίκες μέσα σ' ένα μήνα. Επίσης, πλέον έχει 49 στην καριέρα του και απέχει 2 από τις 51 του Αλέν Προστ.

Αναλυτικά τα στατισικά της Γερμανίας

Για πρώτη φορά μετά το 2014 η Red Bull πέρασε μπροστά από τη Ferrari στη βαθμολογία. Πλέον, οι «κόκκινοι ταύροι» είναι στη δεύτερη θέση με 256 βαθμούς, με τη Scuderia να μένει τρίτη με 242.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έφτασε τις 100 εκκινήσεις στη Formula1 και τις πανηγύρισε με τη δεύτερη θέση και τον ταχύτερο γύρο στο Χοκενχάιμ. Ήταν το τρίτο του βάθρο στη σεζόν και η έκτη φορά στην καριέρα του που έκανε ταχύτερο γύρο.

Τέταρτο βάθρο στη σεζόν για τον Μαξ Φερστάπεν για να έχουμε πρώτο διπλό πόντιουμ μετά το περσινό Γκραν Πρι της Ουγγαρίας, όταν σε αυτό ανέβηκαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο και Ντανιίλ Κβιάτ.

Τέταρτη σερί νίκη για τον Λιούις Χάμιλτον, τη στιγμή που έχει κερδίσει τους 6 από τους 7 τελευταίους αγώνες. Ο Βρετανός δείχνει να έχει ανακάμψει και έχει περάσει στην... αντεπίθεση. Ωστόσο, έχει και ένα ξεχωριστό ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος πιλότος στην ιστορία της F1 που έχει κερδίσει τέσσερις αγώνες μέσα σ' ένα μήνα.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του Χάμιλτον επί γερμανικού εδάφους και 49η στην καριέρα του, που σημαίνει ότι απέχει 2 από το να πιάσει τον Αλέν Προστ στη δεύτερη θέση της λίστας με τους νικητές όλων των εποχών. Από εκεί και πέρα, οδήγησε την κούρσα σε κάθε γύρο, κάτι που είχε να πράξει από το περσινό Γκραν Πρι της Ιαπωνίας.

Για πέμπτη φορά στους τελευταίους οχτώ αγώνες ο Νίκο Ρόσμπεργκ έμεινε εκτός βάθρου. Ο Γερμανός έκανε καλό ξεκίνημα, αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια, με αποτέλεσμα να δει τον ομόσταυλό του να τον περνάει στη βαθμολογία.

Για τρίτο σερί αγώνα η Ferrari δεν είχε ούτε έναν πιλότο της στο βάθρο, κάτι που έχει να συμβεί από το 2014, όταν η Scuderia έμεινε εκτός πόντιουμ στους τρεις τελευταίους αγώνες.

Με την έβδομη θέση, ο Νίκο Χούλκενμπεργκ ισοφάρισε το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει ποτέ στον εντός έδρας αγώνα του.

Για πρώτη φορά μετά το 2008 ο Φερνάντο Αλόνσο δεν πήρε ούτε έναν βαθμό στο Χοκενχάιμ. Ο Ισπανός τερμάτισε 12ος, τη στιγμή που ο Τζένσον Μπάτον ήταν όγδοος.

Μπορεί ο Φελίπε Μάσα να εγκατέλειψε, όμως πριν γίνει αυτό η Williams έκανε το ταχύτερο πιτ στοπ στον Βραζιλιάνο. Η ομάδα του Γκρόουβ το έπραξε αυτό για δέκατη φορά στη σεζόν δείχνοντας πως και αυτή είναι γρήγορη σε κάτι. Ο χρόνος ήταν μόλις 2 δεύτερα και σημειώθηκε στον ένατο γύρο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!