Ραϊκόνεν: «Οδυνηρό για όλους μας η έλλειψη ρυθμού»

Πέτρος Πιτσίνης
Ραϊκόνεν: «Οδυνηρό για όλους μας η έλλειψη ρυθμού»
Η Ferrari δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τη Mercedes και τη Red Bull στον αγώνα της Κυριακής και ο Φινλανδός οδηγός δήλωσε πως η κατάσταση δεν είναι ωραία για κανέναν.

Τα μονοθέσια της Ferrari τερμάτισαν στην πέμπτη και την έκτη θέση στο Γκραν Πρι της Γερμανίας, απογοητεύοντας τους οπαδούς της αλλά και την ίδια την ομάδα, αφού δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τη Mercedes, αλλά ούτε και τη Red Bull.

Ο Κίμι Ραϊκόνεν, είπε: «Απλώς δεν ήμασταν όσο γρήγοροι έπρεπε. Τόσο απλά, δυστυχώς. Ελπίζουμε να βρούμε κάτι ώστε να τους ανταγωνιστούμε (Mercedes, Red Bull) και δεν θα είναι εύκολο. Όλοι μπορούν να δουν το αποτέλεσμα και είναι οδυνηρό για όλους μας. Όμως αυτή είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή και πρέπει απλά να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιωθούμε».

Αργότερα, ερωτήθηκε αν είναι πιο αισιόδοξος για την πίστα του Spa που ακολουθεί, όπου έχει πάρει τέσσερις νίκες και είπε: «Μάλλον όχι. Εννοώ, είναι εντελώς διαφορετικά από εδώ, οπότε ίσως και να είναι αλλιώς».

Τέλος, για τα ελαστικά, σχολίασε: «Ίσως περίμενα να κρατήσουν λίγο παραπάνω. Δεν ήταν τόσο άσχημα όταν είχαμε το πρώτο σετ, όμως γρήγορα μειώθηκε η απόδοσή τους. Χρειαζόμαστε περισσότερη κάθετη δύναμη για να κινηθούμε γρηγορότερα και αυτό κάνει τη διαφορά στην αντοχή των ελαστικών. Υπάρχουν στιγμές στον αγώνα που είμαστε πάρα πολύ γρήγοροι, ωστόσο αυτές δεν διαρκούν πολύ».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!