Δεν σκέφτεται Twingo RS η Renault

Πέτρος Πιτσίνης
Δεν σκέφτεται Twingo RS η Renault
Το μίνι της Renault απέκτησε μια έκδοση GT, όμως η RS που λεγόταν ότι θα βγει δεν είναι στα σχέδια της εταιρείας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς υψηλόβαθμου στελέχους της RenaultSport.

Η Renault έχει παράδοση πολλών χρόνων στην εξέλιξη και κατασκευή μικρών γρήγορων μοντέλων, όμως το Twingο δεν θα γίνει RS, όπως λέει ο Πατρίς Ράτι, επικεφαλής της RenaultSport στο Βρετανικό Autocar.

Μάλιστα είπε ότι είναι σχεδόν αδύνατο και συμπλήρωσε: «Θα χρειαστούμε περίπου 150 ίππους, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις. Δεν υπάρχει επαρκής χώρος για ένα τετρακύλινδρο μοτέρ και ένα δυνατό τρικύλινδρο δεν είναι μια λύση επίσης. Ο κινητήρας θα πρέπει να ανασχεδιαστεί και το πρότζεκτ θα γίνει πολύ ακριβό, πιθανότατα υπερβολικά ακριβό για ένα τέτοιο αυτοκίνητο».

Αντί αυτού, το Renault Twingo GT που πρόσφατα λανσαρίστηκε ισορροπεί ανάμεσα στις σβέλτες επιδόσεις και την οικονομία του μοντέλου. Με 109 ίππους από τα 0.9 λίτρα, παραμένει ευχάριστο στην οδήγηση χάρη και στις τροποποιήσεις που έχουν γίνει στο στήσιμο του αυτοκινήτου. «Με την αύξηση της ιπποδύναμης και τις αλλαγές στην ανάρτηση, είναι πραγματικά διασκεδαστικό στην οδήγηση και αυτό το πετύχαμε χωρίς πολύ περίπλοκα πράγματα και με χαμηλό κόστος» είπε ο Ράτι στο Βρετανικό περιοδικό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!