Βλάβη στο χρονόμετρο καθυστέρησε τον Ρόσμπεργκ

Πέτρος Πιτσίνης
Βλάβη στο χρονόμετρο καθυστέρησε τον Ρόσμπεργκ
Τα πέντε δευτερόλεπτα ποινής του Ρόσμπεργκ έγιναν οκτώ λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα καταγραφής χρόνου, σύμφωνα με τον Τότο Βολφ.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ «έφαγε» ποινή πέντε δευτερολέπτων, όταν κατά τη διάρκεια της μονομαχίας του με τον Μαξ Φερστάπεν για την τρίτη θέση, οδήγησε τον Ολλανδό εκτός πίστας. Ωστόσο μια βλάβη στο χρονόμετρο, τον καθυστέρησε άλλα τρία περίπου δευτερόλεπτα, φτάνοντας τα οκτώ στο σύνολό τους.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βολφ, είπε: «Ακόμη και μια ομάδα της F1, που έχει κορυφαίο εξοπλισμό και τεχνολογία, μπορεί να αντιμετωπίσει μια δυσλειτουργία. Το χρονόμετρο δεν ξεκίνησε σωστά και όταν το καταλάβαμε έπρεπε να υπολογίσουμε το χρόνο, ώστε να μη ξεκινήσουμε νωρίτερα από την ποινή και γίνουν τα πράγματα χειρότερα. Για αυτό κράτησε περισσότερο από ότι έπρεπε».

Στη συνέχεια, ο ίδιος ξεκαθάρισε τα πράγματα ακόμη περισσότερο λέγοντας: «Δεν ήταν ανθρώπινο το λάθος. το χρονόμετρο έφταιξε. Δεν δούλεψε όπως θα έπρεπε. Θα μπορούσαμε να μετρήσουμε μόνοι μας όμως βασιστήκαμε στο όργανο κι αυτό μας "κρέμασε"».

Ο Ρόσμπεργκ από την άλλη είπε ότι δεν κατάλαβε την καθυστέρηση, όμως δεν ενοχλήθηκε όταν το έμαθε. «Δεν απογοητεύτηκα εκείνη την ώρα γιατί δεν το κατάλαβα, απλώς ένοιωσα ότι θα κάτσω εκεί για πάντα. Τώρα που το έμαθα και πάλι δεν είναι απογοητευτικό, γιατί πήγαν τόσα πολλά πράγματα στραβά σήμερα , που έκανε τη δυσλειτουργία αυτή να φαίνεται σαν ένα μικρό λαθάκι, που δεν έκρινε κάποιο αποτέλεσμα» ήταν τα λόγια του Γερμανού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!