525 ίπποι «στριμώχνονται» σε ένα Mazda MX-5 (video)

Πέτρος Πιτσίνης
525 ίπποι «στριμώχνονται» σε ένα Mazda MX-5 (video)
Με μηχανικά μέρη προερχόμενα από τη General Motors και... θηριώδη ισχύ, αυτό το Mazda MX-5 τέταρτης γενιάς διαφέρει κατά πολύ από τα υπόλοιπα!

Το διθέσιο σπορ μοντέλο της Mazda με το όνομα MX-5 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την οδηγική ευχαρίστηση, όμως η γκάμα των κινητήρων του δεν περιλαμβάνει κάποιο σύνολο που του δίνει... φτερά.

Με άλλα λόγια, όποιος θα ήθελε να έχει επιδόσεις από supercar, καλό θα ήταν να κοιτάξει τη συγκεκριμένη μετατροπή, καθώς έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον από ολόκληρο τον κόσμο.

Ο κινητήρας είναι V8 των 6.2 λίτρων και προέρχεται από το «οπλοστάσιο» της General Motors. Αποδίδει 525 ίππους και δεν έχει επηρεάσει τόσο το βάρος του MX-5, καθώς έχει προσθέσει 119 κιλά (σύνολο 1.175 κιλά) που είναι ένας φυσιολογικός αριθμός για ένα τέτοιο μοτέρ.

Το πιο σημαντικό πάντως είναι η κατανομή του βάρους ανάμεσα στους άξονες, που είναι 53,4% εμπρός και 46,6% πίσω, δηλαδή δεν απέχει και πολύ από το εργοστασιακό 52:48. Φυσικά κι άλλες μετατροπές συνοδεύουν το MX-5 με αυτόν τον κινητήρα, όπως ένα νέο χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, διαφορικό από τη Chevrolet Camaro SS και διαφορετική εξάτμιση.

Τα roll bar και τα ισχυρότερα φρένα είναι επίσης μέρος του εξοπλισμού. Η τιμή της μετατροπής πάντως δεν είναι και φθηνή, καθώς κοστίζει 44.800€, με 420 ίππους όμως. Όποιος θέλει τα 525 αλογα, θα πρέπει να εκταμιεύσει ακόμη 1.600€!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!