Ποινές για Σάινθ, Γκροζάν, Χούλκενμπεργκ

Νίκος Τσιώκος
Ποινές για Σάινθ, Γκροζάν, Χούλκενμπεργκ
Με ποινές τριών και πέντε θέσεων, αντίστοιχα, στο γκριντ του αυριανού αγώνα της Γερμανίας τιμωρήθηκαν οι Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ και Ρομάν Γκροζάν.

Μπορεί ο Λιούις Χάμιλτον να γλίτωσε την ποινή, όμως όχι και οι Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, Ρομάν Γκροζάν. Ο Ισπανός τιμωρήθηκε με τρεις θέσεις στο γκριντ του αυριανού αγώνα της Γερμανίας επειδή θεωρήθηκε ότι εμπόδισε τον Φελίπε Μάσα στη δεύτερη στροφή κατά τη διάρκεια του Q2 των κατατακτηρίων δοκιμών.

Έτσι, θα εκκινήσει 15ος αντί για 13ος, καθώς θα κερδίσει μία θέση από τον Γάλλο, που δέχτηκε ποινή τριών πέντε θέσεων. Ο λόγος είναι η αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων, στην οποία προχώρησε η Haas για να δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την 20ή θέση.

Ωστόσο, αυτές δεν είναι οι μοναδικές αλλαγές στο γκριντ της Κυριακής (31/7), καθώς ήταν υπό έρευνα ο Νίκο Χούλκενμπεργκ επειδή στο Q1 χρησιμοποίησε ένα σετ πολύ μαλακής γόμας, το οποίο είχε επιστραφεί μετά το FP3, με τους κανονισμούς να λένε ότι οι ομάδες πρέπει να επιστρέφουν πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες δύο σετ που δε θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά.

Λίγο αργότερα βγήκε η απόφαση και για τον Γερμανό, με τους αγωνοδίκες να τον τιμωρούν με μία θέση για να εκκινήσει όγδοος πίσω από τον Βαλτέρι Μπότας αντί για έβδομος που κατετάγη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!