Γλίτωσε την ποινή ο Χάμιλτον

Νίκος Τσιώκος
Γλίτωσε την ποινή ο Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον γλίτωσε ποινή στο γκριντ του αγώνα της Γερμανίας, έπειτα από ανασφαλή ελευθέρωση στο FP3. Πρόστιμο για Mercedes.

Λίγο έλλειψε να κοστίσει στον Λιούις Χάμιλτον η ανασφαλής ελευθέρωση από το γκαράζ της Mercedes κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών. Ο Βρετανός μπήκε στον δρόμο του Ρομάν Γκροζάν και οι κανονισμοί λένε ότι είναι ευθύνη του οδηγού να βγάζει το μονοθέσιό του από το γκαράζ ή από θέση για πιτ στοπ.

Έτσι, ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής επισκέφθηκε τους αγωνοδίκες πριν την έναρξη των κατατακτηρίων δοκιμών, ώστε να απολογηθεί. Ο Χάμιλτον θα μπορούσε να δεχτεί την ποινή της επίπληξης για το συμβάν, που θα ήταν η τρίτη στη σεζόν και αυτό θα σήμαινε ποινή δέκα θέσεων στο γκριντ του αυριανού αγώνα της Γερμανίας.

Ωστόσο, οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν λίγες ώρες ότι δε θα τιμωρηθεί ο πιλότος των «ασημί βελών» και έριξαν την ευθύνη στην ομάδα του Μπράκλεϊ, στην οποία... έριξαν πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ.

«Οι αγωνοδίκες έχουν λάβει αναφορά από τον αγωνιστικό διευθυντή, που άκουσε τον οδηγό και την ομάδα που τον εκπροσωπούσε και εξέτασε τα στοιχεία από το βίντεο και αποφάσισε ότι υπάρχει παράβαση των κανονισμών από τον συμμετέχοντα και επιβάλλει την ποινή που αναφέρεται», λέει η ανακοίνωση των αγωνοδικών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!