«Κατά λάθος» το Drift Mode του Ford Focus RS

Πέτρος Πιτσίνης
«Κατά λάθος» το Drift Mode του Ford Focus RS
Η Ford «εξομολογείται» ότι η πολυσυζητημένη λειτουργία του νέου της hot-hatch δεν ήταν στο πρόγραμμα και ανακαλύφθηκε από... τύχη!

Ένα από τα πιο «ισχυρά» όπλα του Ford Focus RS είναι αναμφίβολα το Drift Mode, που συζητήθηκε ιδιαίτερα και μέσω αυτού, προβλήθηκε πολύ περισσότερο το αυτοκίνητο. Όμως, όπως αναφέρει ο Ταϊρόν Τζόνσον, τεχνικός διευθυντής της Ford Performance, αυτό ανακαλύφθηκε κατά λάθος.

Το Focus RS τρίτης γενιάς ήταν το πρώτο που εφοδιάστηκε με κίνηση σε όλους τους τροχούς και ένας μηχανικός είχε συνδέσει το λάπτοπ του με το αυτοκίνητο, πριν ακόμη παρουσιαστεί, για να κάνει κάποιες ρυθμίσεις στην τετρακίνηση. Τότε ανακάλυψε μια διαφορετική ρύθμιση και ζήτησε να τον αφήσουν να τη δοκιμάσει, με αποτέλεσμα να ενθουσιαστεί.

Μέχρι τότε, παρά το γεγονός ότι η λειτουργία είχε ενδιαφέρον, δεν είχε πάρει το «πράσινο φως» για να περάσει στην παραγωγή, μέχρι που έφτασε στα αυτιά του επικεφαλής ανάπτυξης, Ράι Νάιρ. Ο τελευταίος θεώρησε ότι έπρεπε να βγει στην αγορά, ήταν κάτι που κανείς άλλος δεν πρόσφερε και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τέλεια από το τμήμα μάρκετινγκ, κάτι που τελικά έγινε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!