Σεντάν 1.500 αλόγων από τη Bugatti;

Σεντάν 1.500 αλόγων από τη Bugatti;

Σεντάν 1.500 αλόγων από τη Bugatti;

Η φίρμα που ανήκει στο Volkswagen Group ετοιμάζεται να διευρύνει την γκάμα της, καθώς μέχρι στιγμής, αποτελείται αποκλειστικά από το hypercar Chiron. 

Η Bugatti είναι μια ειδική περίπτωση αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς κατασκευάζει αυτοκίνητα που έχουν ως στόχο τα... ρεκόρ και τη μοναδικότητα. Αυτό επιβεβαιώνεται τόσο με τη Veyron, όσο και με τη νέα Chiron, ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα δούμε κι άλλα μοντέλα στην γκάμα της, σύντομα. 

Ο γενικός διευθυντής της φίρμας μελετά τέσσερις διαφορετικές προτάσεις για την εταιρεία, το πολυτελές σεντάν Galibier που είχε παρουσιαστεί στο παρελθόν, ένα κορυφαίο SUV που θα τοποθετηθεί «απέναντι» από την Bentley Bentayga, ένα ηλεκτρικό πολυτελές μοντέλο και ένα supercar, που θα πάρει θέση κάτω από τη Chiron. 

Ο ισχυρός άνδρας της Bugatti δεν κρύβει το γεγονός πως τάσσεται υπέρ του Galibier, καθώς αυτό είχε εγκριθεί για να μπει στην παραγωγή το 2011, όμως ο ίδιος «μετακόμισε» για λίγο στην Audi και ο αντικαταστάτης του προτίμησε να επικεντρωθεί στη Chiron. Τώρα που επέστρεψε, είπε: «Ακόμη χτυπάει η καρδιά μου για αυτό το αυτοκίνητο. Ο λόγος είναι επειδή έχει τέτοιες επαναστατικές τεχνολογίες, που κανείς δεν έχει τολμήσει ακόμη να βγάλει σε μοντέλο παραγωγής».

Όταν το είχαμε πρωτοδεί, το Galibier θα χρησιμοποιούσε τον κινητήρα της Veyron, δηλαδή τον W16 των 8.0 λίτρων, με τα τέσσερα τούρμπο και τους 1001 ίππους. Τώρα, που παρουσιάστηκε η Chiron, ίσως το δούμε με το δικό της μοτέρ και τα 1.500 άλογα που αυτό αποδίδει! 

Best of internet